'Erdoğan'ın yurt dışındaki malvarlığı dondurulsun'

'Erdoğan'ın yurt dışındaki malvarlığı dondurulsun'

Federal hükümetin büyük ortağı CDU-CSU'nun dış politika uzmanı Roderich Kiesewetter, Erdoğan'ın ve yakınlarının yurt dışında bulunan malvarlıklarının dondurulmasını önerdi.

BERLİN - Almanya ile Türkiye arasında yaşanan kriz dolayısıyla meydana gelen gerginlik her geçen gün artarak devam ediyor. Almanya'nın ekonomik yaptırımları gündeme getirmesinin ardından Türkiye'nin geri adım atarak teröre destek veren şirketler listesini geri çekmesi üzerine ortam biraz yumuşamıştı.

15 Temmuz darbe girişiminin baş aktörlerinden olan FETÖ mensubu Adil Öksüz'ün Almanya'da olduğu iddiaları üzerine, Türkiye'nin Almanya'ya nota vermesi üzerine yeniden gerilen ilişkiler, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Almanya'daki partilerden CDU, SPD ve Yeşiller'e oy verilmemesini istemesiyle tarihteki en kötü dönemini yaşamaya başladı.

Almanya, Türkiye'ye karşı yaptırımların arttırılmasını tartışırken, Alman Kalkınma Bankası'ndan ve Avrupa Birliği Kalkınma Bankası'ndan Türkiye hükümetine ve AKP'li belediyelere borç verme hususunda daha seçici davranılacağı belirtildi. Son olarak federal hükümetin büyük ortağı Birlikçiler Grubu'nun (CDU-CSU) dış politika uzmanı Roderich Kiesewetter, Erdoğan'ın ve yakınlarının yurt dışında bulunan malvarlıklarının dondurulmasını önerdi.

ekran-resmi-2017-07-12-21.30.23.png

HABERE YORUM KAT