'Erdoğan'ın listesinde AfD'nin olmaması ilginç'

'Erdoğan'ın listesinde AfD'nin olmaması ilginç'

Yeşiller Eş Başkanı Cem Özdemir, Erdoğan taraftarı olmayan herkesin vatan haini ve düşman ilan edildiğini belirterek, "Erdoğan'ın listesinde AfD'nin olmaması ilginç" ifadelerini kullandı.

BERLİN - Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Almanya seçimlerinde CDU, SPD ve Yeşiller'e oy vermeme çağrısı yapması üzerine Alman siyasetçilerden tepki açıklamaları geliyor. SPD Lideri Martin Schulz'un ve Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel'in ardından Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Yeşiller Lideri Cem Özdemir de açıklama yaparak Erdoğan'a tepki gösterdi. 

Herford'da partililere hitap eden Başbakan Merkel, "Türkiye kökenliler de dahil olmak üzere, bütün Alman vatandaşları özgür seçim hakkına sahiptir. Hiçbir müdahaleye müsamaha göstermiyoruz" şeklinde konuştu.

Cem Özdemir: Herkesi vatan haini ilan ediyor

Erdoğan'ın Türkiye'deki baskı ve yolsuzluğa karşı olan ve Erdoğan taraftarı olmayan herkesi vatan haini ve düşman ilan ettiğini belirten Cem Özdemir, Erdoğan'ın oy verilmemesi istenen partiler listesinde ırkçı parti AfD'nin olmamasını ise ilgiç olarak değerlendirdi.

CSU: Boğaziçi'ndeki despot

Hükümet ortağı CSU'nun genel sekreteri Scheuer ise "Federal seçimler için seçim direktifleriyle Boğaziçi'ndeki despot sınırları aşıyor" dedi.

 

ekran-resmi-2017-07-12-21.30.23.png

HABERE YORUM KAT