'Erdoğan’ın etkinlik yapmasını istemiyorum'

'Erdoğan’ın etkinlik yapmasını istemiyorum'

Alman Sosyal Demokrat Parti Genel Başkanı Schulz, "Ben, Türkiye'de muhalefeti ve gazetecileri hapse atan Erdoğan'ın Almanya'da büyük bir etkinlik yapmasını istemiyorum" diye konuştu.

BERLİN - Alman Sosyal Demokrat Parti'nin (SPD) Genel Başkanı ve başbakan adayı Martin Schulz, G20 Zirvesi için Almanya'ya gelecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, burada yaşan Türk vatandaşlarına hitap etmesinin engellenmesini istedi.

"Etkinlik yapmasını istemiyorum"

Bild gazetesine konuşan Martin Schulz, "Bizim değerlerimizi ayaklar altına alan yabancı siyasetçiler Almanya'da nefret söylemi için sahne almamalı. Ben, Türkiye'de muhalefeti ve gazetecileri hapse atan Bay Erdoğan'ın Almanya'da büyük bir etkinlik yapmasını istemiyorum" diye konuştu.

"Net bir tavır alınmalı"

Referandum sürecinde Almanya'da yaşayan vatandaşlara hitap etmek isteyen bakan ve siyasetçilerin "salonların yangın önleminin yetersizliği" ve "park alanlarının küçüklüğü" gibi nedenlerle etkinlik yapamamasına atıfta bulunan Schulz, "Mesele salonlarda yangın emniyeti veya mevcut park yerleri sayısı ile ilgili değil. Temel soru; Bay Erdoğan'ın Türkiye'deki iç çatışmaları Almanya'ya taşınmasına seyirci mi kalacağız? Ben net bir tavır alınması gerektiğini düşünüyorum" dedi.

7-8 Temmuz tarihlerinde Hamburg'ta yapılacak G20 zirvesine katılacak olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Almanya'da yaşayan Türkiye kökenlilere hitap etme arzusunda olduğu belirtilmişti.

Bu amaçla 9 Temmuz için Dortmund, Oberhausen, Düsseldorf ve Köln'deki salonlara etkinlik başvurusu yapıldığı ve "doluyuz", "tadilat yapacağız" gibi gerekçelerle olumsuz yanıt verildiği gündeme gelmişti.

Ahmet Yıldırım

 

HABERE YORUM KAT