'Erdoğan'ı çok dikkate almamak lazım'

'Erdoğan'ı çok dikkate almamak lazım'

Erdoğan'a karşı uzun süre mantıklı bir tutum izlemeye çalıştıklarını vurgulayan Almanya Dışişleri Bakanı Gabriel, bundan sonraki süreçte Erdoğan'ı çok fazla dikkate almayacaklarını söyledi. 

BERLİN - Almanya'da yayın yapan bir internet gazetesine konuşan Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, geçtiğimiz dönemde Türkiye'de ajan olduğu iddiasıyla tutuklanan Gazeteci Deniz Yücel'in Türkiye tarafından rehin alındığını söyledi.

"Hükümet Türkiye'yi işgal edecek değil"

Federal hükümetin Yücel için diplomatik ve ekonomik araçları kullanacağını hatırlatan Gabriel, "Sonuçta hükümet Türkiye'yi işgal edecek değil" ifadesini kullandı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a karşı uzun süre mantıklı bir tutum izlemeye çalıştıklarını vurgulayan Gabriel, bundan sonraki süreçte Erdoğan'ı çok fazla dikkate almayacaklarını söyledi. 

"Erdoğan'ı çok fazla dikkate almamak daha iyi"

Sigmar Gabriel "Bazen belki de onu çok fazla dikkate almamak daha iyi" dedi.

Almanya'nın Türkiye politikasını değiştirmesi ve ekonomik yaptırımlar kozunu oynaması üzerine, Türk hükümeti, Alman milletvekillerinin Konya Üssü'nde bulunan Alman askerleri ziyaret etmesine izin vermişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Alman siyasetçilerin seçim nedeniyle böyle ifadeler kullandıklarını belirterek, Türkiye ve Almanya arasındaki ilişkilerin seçimden sonra düzeleceğini ileri sürmüştü.

ekran-resmi-2017-07-12-21.30.23.png

HABERE YORUM KAT