Erdoğan'a sevgisini halıya işledi

Erdoğan'a sevgisini halıya işledi

Tokat'ta yaşayan Afganistan vatandaşı Cuma İslam, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sevgisini 1,5 yılda dokuduğu ipek halıya işledi.

TOKAT - Tokat'ta yaşayan 44 yaşındaki Afganistan vatandaşı Cuma İslam, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sevgisini 1,5 yılda ilmek ilmek dokuduğu ipek halıya işledi.

Pakistan'dan 4 yıl önce Türkiye'ye gelen ve Tokat'a yerleşen 4 çocuk babası İslam, 5 kilogram ip kullanarak dokuduğu ipek halıya Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın portresi ile Cumhurbaşkanlığı forsu ve Türk bayrağını nakşetti.

Türkmen Cuma İslam yaptığı açıklamada, 29 yıldır halı dokuduğunu belirterek, "Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı çok seviyorum. O yüzden bir tarafında Recep Tayyip Erdoğan, diğer yanında Emine Erdoğan'ın, Türk bayrağı ve Cumhurbaşkanlığı forsunun bulunduğu halı dokudum. Gündüzleri başka bir işte çalıştım, geceleri 2 saat dokuyarak 1,5 senede halıyı bitirdim" dedi.

Ankara'ya giderek Cumhurbaşkanı Erdoğan ile tanışmak ve dokuduğu halıyı hediye etmek istediğini dile getiren İslam, "Cumhurbaşkanımız ile yüz yüze tanışmak istiyorum" ifadesini kullandı. 

HABERE YORUM KAT