Erdoğan HDP'lilerden de oy istedi

Erdoğan HDP'lilerden de oy istedi

Adıyaman'da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "HDP'ye gönül veren vatandaşlarımın da Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine evet demesini bekliyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Adıyaman’da toplu açılış töreninde referandum sürecine ilişkin olarak açıklamalarda bulundu. Erdoğan, eş genel başkanları da dahil 12 milletvekili tutuklu olan HDP seçmenine seslenerek "HDP'ye gönül vermiş vatandaşlarımın bu sisteme 'Evet' demesini bekliyorum, burada bütünleşeceğiz" dedi.

"Hesabını mutlaka soracağız"

Erdoğan’ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

Terör örgütleri başaramayacaklar. Bu ülkeyi asla bölemeyecekler. kardeşi kardeşe kırdıramayacaklar. Bu terör örgütü er ya da geç döktüğü kanda boğulacaktır, hiç endişeniz olmasın. Türkiye Cumhuriyeti devleti hiçbir vatandaşının kanını yerde komadı, komayacak. Bu katillerden de döktükleri kanın hesabını mutlaka soracağız. 

"Adıyaman sınıf atlıyor"

Mayıs 2015'te buraya geldiğimde, 710 milyon liralık kamu ve özel sektör yatırımının açılışını yapmıştık. Biz ne aldanan olacağız, ne aldatan olacağız. Bugün de farklı alanlarda Adıyaman'a kazandırdığımız 706 milyon lira yatırım bedeli olan hizmetlerin açılışını gerçekleştiriyoruz. Artık Adıyaman teşvik bölgesinde sınıf atlıyor. 

"HDP'ye gönül veren vatandaşlarım..."

Türkiye 16 Nisan'da sandık başına gidiyor. Bu halkoylamasında Anayasa değişikliğini ve yeni yönetim sistemi konusunda tercih belirleyeceğiz. Türkiye tarihindeki en önemli reformlardan birini gerçekleştiriyor. Bugüne kadar her önemli konuda yanımızda duran, tavrını milli iradeden yana koyan Adıyaman'ın 16 Nisan'da da farkını göstereceğine inanıyorum. Sadece AK Parti'ye gönül veren değil, MHP'ye değil, CHP ve HDP'ye gönül veren vatandaşlarımın da Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine evet demesini bekliyorum. Bu reform farklı, bütünleşeceğiz, toplanacağız. Bu referandum 80 milyonun tamamının geleceği içindir.

 

HABERE YORUM KAT