Erdoğan: Bizi korkutmaya gücünüz yetmez

Erdoğan: Bizi korkutmaya gücünüz yetmez

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya'nın ekonomik yaptırım tehdidine karşı "Siyasetle ticareti birbirine karıştırmayalım. MİT'i aradım, Alman şirketlerine soruşturma yokmuş. Onların garantisi, güvencesi biziz" dedi.

İSTANBUL - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Alman Ekonomi Bakanı'nın açıklamalarını eleştirdi. Erdoğan,  "Alman ekonomi bakanının hiçbir mesnede dayanmayan tamamen dolaylı mesajlarla ülkemizde yatırım yapan şirketleri ürkütmeyi, tedirgin etmeyi amaçlayan beyanlarını şiddetle kınıyorum. Bu asla siyasete siyasette temsil makamında olanlara yakışmaz. Hiçbir Alman şirketiyle ilgili başlattığımız araştırma ve soruşturma yoktur hepsi yalandır. Alman dostlarıma tüm dünyaya şunu hatırlatmak istiyorum; Türkiye'yi karalamaya gücünüz yetmez. Bu tür şeyler de bizi korkutmaya gücünüz hiç yetmez" dedi. 

"Alman şirketlerini soruşturduğumuz, araştırdığımız yok, hepsi yalan"

"İlgili tüm kurumlarımız uluslararası yatırımcılara yardımcı olamaya önlerini açmaya hazırdır" diyen Erdoğan, "Böylesine iyi niyetle muhataplarımıza yaklaşırken Bazılarının ticarete ile siyaseti birbirine karıştırmak da ısrar ettiklerini görüyoruz.  Alman Ekonomi Bakanı'nın hiçbir mesnede dayanmayan tamamen dolaylı mesajlarla ülkemizde yatırım yapan şirketleri ürkütmeyi, tedirgin etmeyi amaçlayan beyanlarını şiddetle kınıyorum. Bu asla siyasete siyasette temsil makamında olanlara yakışmaz. Terör ile teröre bulunanları lütfen birbirine karıştırmayın.Ben, Milli İstihbarat Teşkilatımı, İçişleri Bakanımı aradım ve kendilerine sordum; 'Şu ana kadar Alman şirketleriyle ilgili başlattığınız herhangi bir soruşturma, araştırma var mı? Dün arkadaşlarımdan aldığım cevap şudur; 'Hiçbir Alman şirketiyle ilgili başlatmış olduğumuz bir soruşturma, araştırma yoktur, hepsi yalandır." ifadelerini kullandı.

"Türkiye'yi karalamaya gücünüz yetmez"

Erdoğan, "Alman dostlarıma tüm dünyaya şunu hatırlatmak istiyorum; Türkiye'yi karalamaya gücünüz yetmez. Bu tür şeyler de bizi korkutmaya gücünüz hiç yetmez. Bugüne kadar Alman firmalarının nasıl güvence altında çalıştırdıysak bundan sonra da aynı şekilde güvence altında çalıştırmaya devam ederiz. Onların garantisi, güvencesi biziz. Biz kazan kazan esasına göre onlarla bugüne kadar çalıştık. Şu anda olayı farklı mecraya çekmek suretiyle Almanya'nın Türkiye olan münasebetlerini burada zedelemek, lekelemek isteyenler yanlış yolda gidiyorlar" diye konuştu.

 

ekran-resmi-2017-07-12-21.30.23.png

HABERE YORUM KAT