'Erdoğan, Almanya'da olsa hapse girer'

'Erdoğan, Almanya'da olsa hapse girer'

SPD Federal Fraksiyon Başkanı Thomas Oppermann, Erdoğan'ın aynı yöntemleri Almanya'da uygulaması durumunda hapse gireceğini söyledi.

BERLİN - Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Almanya'daki Türklerin hangi partilere oy verip, hangi partilere oy vermemeleri yönündeki açıklamalarına Almanya'dan en üst düzeyde tepki gelmeye devam ediyor. 

SPD lideri Martin Schulz, Başbakan Merkel'i Erdoğan'a karşı açıklama yapmaya çağırarak, Dışişleri Bakanı Gabriel'in Erdoğan'a karşı çok net ifadeler kullandığını söyledi. Benzer net açıklamaları Başbakan Merkel'den de duymak istediklerini kaydeden Schulz, Erdoğan'ın Türkiye olmadığını da daha net bir şekilde ifade etmek zorunda olduklarını dile getirdi.

SPD Federal Fraksiyon Başkanı Thomas Oppermann ise Passauer Neuen Presse'ye yaptığı açıklamada, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendi ülkesinide demokrasiyi ve hukuk devletini bozduğunu söyledi.

Oppermann, Almanya'da bir kişinin bu şekilde siyasi yöntemleri kullanması durumunda, hükümet başkanı olamayacağını, tam tersine hapse gireceğini de sözlerine ekledi.

ekran-resmi-2017-07-12-21.30.23.png

HABERE YORUM KAT