Emre Çam: AKP, Avrupa'dan hangi yüzle oy isteyecek?

Emre Çam: AKP, Avrupa'dan hangi yüzle oy isteyecek?

CHP Yurt Dışından Sorumlu Parti Meclisi Üyesi Emre Çam, AKP'nin gurbetçilere seçim öncesinde verdiği sözleri tutmadığını hatırlatarak, "Önce Türkiye'den emeklilere verdikleri çalışma hakkı sözlerini tutsunlar, ondan sonra Avrupa'dan oy istesinler" dedi.

STRAZBURG - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yurt Dışından Sorumlu Parti Meclisi Üyesi Emre Çam, AKP'nin Avrupa'da 3 Kasım seçimlerinden önce verdiği emeklilik, THY'den yüzde 20 indirim ve yurt dışı milletvekilliği gibi sözlerini tutmadığını söyledi. 

Emre Çam, "Seçimlerden önce yurt dışındaki vatandaşlara yönelik çok sayıda vaat açıkladılar ancak askerliğin bin avroya düşürülmesinin dışında verilen sözler maalesef yerine getirilmedi. Türkiye'den borçlanarak emekli olan vatandaşların yurt dışında çalışmalarının önünün açılacağı parti programında yazıyor. Ancak AKP tek başına iktidar olmasına ve istese bu yasayı bir günde geçirebilecek konumda olmasına rağmen, bugüne kadar bu yönde bir adım atmadı. Madem bunu yapmayacaktınız, neden söz veriyorsunuz? Gerek Türkiye'deki gerekse yurt dışındaki seçmenlerin yüzlerce önemli sorunu var. İktidar partisi bütün bunları bir kenara bırakmış, vatandaşlara verdiği sözleri unutmuş ve sadece Recep Tayyip Erdoğan'ı kurtaracak bir anayasa değişikliği düzenlemesi yapmak için uğraşıyor" dedi.

Propaganda için gelene emekliliği sorun

Yurt dışında yaşayan vatandaşlardan, propaganda yapmak için gelen AKP yetkililerine 'Seçim öncesi söz verilmesine rağmen, borçlanarak emekli olanların çalışmalarının önünün neden açılmadığını sormalarını isteyen Çam, "O zaman sözünü tutmayan, şimdi de sözünü tutmaz. AKP'liler sürekli gelip PKK bizi kandırdı, FETÖ bizi kandırdı diyorlar. Emeklilerin çalışmasının önünü de mi FETÖ tıkıyor? Sözünüzde neden durmuyorsunuz?" diye konuştu.

Bu para zaten Türkiye'de harcanıyor

CHP Strazburg Birliği'nde de sekreterlik görevini yürüten Çam, "Türkiye'den emekli olan birine, 'sen Avrupa'da çalışma, sadece bizden aldığın emekli maaşını harca' demenin hiçbir mantıklı açıklaması yok. Bu Türk ekonomisine zarardan başka bir şey getirmez. Bu insanlar zaten Türkiye'den aldıkları parayı izin sezonunda Türkiye'de harcıyorlar. Bırakın yaşadıkları ülkelerde de çalışıp para kazansınlar" şeklinde konuştu.

185 gün şartı da CHP sayesinde kaldırıldı

Emre Çam, yurt dışındaki Türklerin bunun gibi birçok sorunu olduğunu vurgulayarak, "En önemli sorunlardan biri olan Türkiye'ye araçla girişte 185 gün şartı uygulaması, İstanbul Milletvekilimiz Barış Yarkadaş'ın girişimleri üzerine kaldırıldı. AKP o düzenlemeyi de yarım yamalak yapmıştı. CHP'nin girişimleriyle gurbetçinin mağduriyeti bir ölçüde giderildi ancak yeterli değil. Avrupalı Türklerin birkaç basit yasa değişikliğiyle çözülebilecek, bilet fiyatlarının yüksek olması, boşanma işlemlerinin Türkiye'de tanınması, cenazelere çift otopsi yapılması, onlarca sorunu var. Ancak maalesef AKP, Recep Tayyip Erdoğan'dan başka kimseyi düşünmüyor" ifadelerini kullandı.

AKP halkı kandırıyor

Çam sözlerini şöyle sürdürdü: "AKP hükümeti vatandaşları sadece seçim döneminde hatırlıyor. Aslında hatırlamıyor, halkı kandırıyor. Seçim döneminde getirdiği vaatleri CHP her zaman gündeme getiriyor ve bunu seçimlere yönelik vaat olarak değil vatandaşın elde etmesi gerektiği temel hak olarak vatandaşlara sunuyor. Emin olun ki AKP referandumdan sonra yine halkı kandıracaktır".

Röportaj: Yağmur Yıldırım

HABERE YORUM KAT
2 Yorum