Dünya yedincisi olduk

Dünya yedincisi olduk

Dünya Atletizm Şampiyonası'nın dokuzuncu gününde 4x100 bayrak mücadelesine giren Türkiye, finale kalarak yedinci sırayı elde etti. 

LONDRA - Londra'daki Dünya Atletizm Şampiyonası'nda 4×100 metre seçmesinde yarışan Milli Takım, dünya yedinciliğine ulaştı. Usain Bolt'un son yarışına sahne olan ve dünya çapında 3 milyara yakın izleyicinin takip ettiği tahmin edilen dev finalde Türkiye 38.73 ile yedinci sırayı aldı.

Asker selamıyla çıktılar

Ay-yıldızlı takımın tarih yazan dörtlüsü Yiğitcan Hekimoğlu, Emre Zafer Barnes, Jak Ali Harvey ve Ramil Guliyev, final öncesindeki tanıtımda bir gün önce Trabzon'da şehit edilen astsubay Ferhat Gedik ve 16 yaşındaki Eren Bülbül anısına asker selamı verdi.

Sabahki eleme mücadelesinde 38.44 yapan Milliler, finalde 3 numaralı kulvarda yarışıp 38.73'lük bir derece yapabildi. Türkiye, böylece IAAF şampiyona puan sıralamasındaki toplamına iki puan daha eklemiş oldu.

Yarışta Britanya şampiyonluğu alırken, ABD ikinci, Japonya da üçüncü oldu. Son düzlükte bacağına giren kramp sonrası yere yığılan Usain Bolt'un Jamaika'sı ise finişe gelemedi.

ekran-resmi-2017-07-12-21.30.23.png

HABERE YORUM KAT