Dönüş yolunda kuyruk çilesi

Dönüş yolunda kuyruk çilesi

İzin dönüşü Edirne'de kilometrelerce kuyruk oluştu. Avrupalı Türkler tuvaletsiz ve susuz kuyrukta dönüş çilesine isyan etti.

EDİRNE - Tatil dönüşü gurbetçiler çile çekiyor. Uzayan kuyruklarda tuvalet ve su sorununu çözemeyen gurbetçiler, "Devlet nerede? Buraya seyyar tuvalet koymak bu kadar zor mu?" dediler.

Gurbetçiler geri dönüş çilesi çekiyor. Yurt dışına çıkmak için Kapıkule sınır kapısına ulaşmak isteyen ama ulaşamayan gurbetçiler, 15 Km.yi bulan kuyrukta tuvalet sorununun had safhaya ulaştığını belirterek, "Her yıl aynı sıkıntıyı yaşıyoruz. Yetkililer de bu sıkıntıyı her yıl yaşıyor. Bu devirde  belli aralıklarla seyyar tuvalet koymak bu kadar zor mu? İçecek su yok, tuvalet yok ama çile çok. Devlet bizi üvey evlat gibi mi görüyor? Yetkililer sesimizi duymayacak mı? Bu gece belki de sabaha kadar kuyrukta kalacağız ama sesimizi duyan yok" dediler.

Bulgarlar da gelimiyor

Öte yandan günü birlik alışveriş için gelen Bulgar ve Yunan vatandaşları geri dönüş korkusu ile Edirne'ye gelmiyor. Yabancı plakalı oldukları için gurbetçiler ile aynı muameleye tabi tutulduklarını belirten Bulgar ve Yunan vatandaşları, " Kuyruklar bitene kadar Edirne'ye gelmeme kararı aldık" dediler.

Kaynak: Edirne Haber - Mustafa Akıntürk

HABERE YORUM KAT