Doktora tezini başkasına yazdırdı iddiası

Doktora tezini başkasına yazdırdı iddiası

Wikileaks tarafından açıklanan e-postalarda, Enerji Bakanı Berat Albayrak'ın doktora tezini Marmara Üniversitesi'nde çalışan bir akademisyenin yazdığı iddia edildi.

FRANKFURT - Wikileaks tarafından açıklanan Berat Albayrak epostalarına göre, Albayrak'ın doktora tezini Marmara Üniversitesi'nde görev yapan Prof. Erişah Arıcan yazmış. Daha önce TBMM kürsüsünde bir muhalefet milletvekilinin doktora tezinden alıntı yapması üzerine şaşıran Albayrak, tezde nükleer enerjiye neden karşı çıktığı sorusuna cevap vermemişti. 

Wikileaks belgelerine göre Prof. Erişah Arıcan tarafından Berat Albayrak'a 2 Haziran 2010 tarihinde gönderilen e-posta şu şekilde:

"Sevgili Berat,  

Yarın ki tez izleme ile ilgili, 12 slayttan oluşan bir sunumu sana gönderiyorum. Tez jüri üyelerinin sayısı kadar çoğaltırsan iyi olur. Şimdi ben model taraması da yapıyorum. Tezle ilgili eksiklikleri de tamamlamaya devam edeceğim. Kolay gelsin, iyi çalışmalar, yarın görüşmek üzere.   Erişah".

Prof. Arıcan 1 Aralık 2010 tarihinde de şunları yazmış:

"Sn Berat Bey,   Çalışmayı inceledik. Birkaç düzeltmeyi yaptık. Bir iki eksik dışında bu haliyle tamamdır. Çalışmanın uygulama kısmını özetleyip size yollayacağım. Eksiklikleri aşağıda yazıyorum, daha sonra biz onları yapacağız. İyi çalışmalar. Kolay gelsin   Erişah"

Tezi kaleme aldığı ileri sürülen Prof. Arıcan daha sonra Borsa İstanbul yönetim kurulu üyeliğine getirilmişti.

İlgili e-postalara aşağıdaki adreste "Erişah" kelimesini aratarak ulaşabilirsiniz. 

https://wikileaks.org/berats-box/

HABERE YORUM KAT