DİTİB, Almanya'da tren istasyonu aldı

DİTİB, Almanya'da tren istasyonu aldı

Almanya'nın Kassel şehri yakınlarında bulunan Wofhagen belediyesinin tren istasyonununun yeni sahibi, Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) oldu.

KASSEL - Almanya'nın Kassel şehri yakınlarında bulunan Wofhagen belediyesinin tren istasyonununun yeni sahibi, Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) oldu. DİTİB, projedeki yükümlülüklerini yerine getirse, devletten de 250 bin avro proje desteği alacak. İmamlara yöneltilen ajanlık suçlamaları nedeniyle zor günler yaşayan DİTİB'in genel sekteri Bekir Alboğa, Türkiye'de bulunduğu için imza törenine katılamadı. DİTİB'i temsilen proje sözleşmesini Niyazi Karahan imzaladı.

Proje sözleşmesinin daha önceden yapıldığını kaydeden Yeşiller Partisi Grup Başkanı Dr. Axel Vetter, "Mecliste yeni bir oylama yapılsaydı, Haziran 2016'da yapılan oylamanın aksine bir sonuç çıkardı. DİTİB’in buradaki Türk derneğine sözünü geçirmeye çalışıp etki sahibi olacağı riskini de görüyoruz" dedi. 

Niyazi Karahan ise binanın tadilatına hemen başlayacaklarını belirterek, "Dairedeki tamiratlar bittikten hemen sonra kendi din görevlimiz gelecek ve topluma hizmet edecek. Bu nedenle binayı aldıktan sonra DİTİB’e devrettik ve hukuki açıdan sisteme göre binanın bütün hakları bize ait olduğundan bina ile istediğimizi yapabiliriz’ diye konuştu. 

Kaynak: Kadir Biçer / Post

HABERE YORUM KAT