'Diktatör Türkçe bile değil' diyen Bahçeli’nin 'diktatör' arşivi

'Diktatör Türkçe bile değil' diyen Bahçeli’nin 'diktatör' arşivi

“Türkiye’de diktatör olmaz. Bir defa diktatör Türkçe değil” diyen Bahçeli’nin geçmişteki açıklamaları ise şu anda durduğu noktadan hayli farklı.

Başkanlık sistemi referandumu yaklaşırken ‘diktatörlük’ eleştirilerine Erdoğan ve AKP cephesinden sonra bu kez de anayasa teklifinin ortağı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’den yanıt geldi. 

BirGün gazetesinin haberine göre, referandum kampanyasının ilk mitingini Elazığ’da düzenleyen Bahçeli’nin bazı gazetecilere yaptığı açıklamalar bugün basına yansıdı. “Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan güçlü lider. Diktatör olur” eleştirilerine yanıt veren MHP Lideri, “Zannetmiyorum. Bu kadar yılın tecrübesine dayalı olarak yapılmış olan çok acımasız eleştirilere dayalı olarak sayın Cumhurbaşkanı eğer gelecekte yönetimde tekrar etkin bir konumda olursa, bu konuları dikkate alarak çalışmalarını sürdürür. Türkiye’de diktatör olmaz. Bir defa diktatör Türkçe değil” ifadelerini kullandı.

Bahçeli’nin geçmişte yaptığı açıklamalar ise şöyle:

23 Kasım 2013 - Antalya
Türkiye'de kamplaşma yaygınlaşmış, gerilim stratejisi takip ediliyor. Her kesim birbirine düşürülmek isteniyor. Bu gerilim stratejisinde bir diktatör doğuyor. Bu diktatör de ülkeyi tek başına yönetmeye talip olduğunu söylüyor. Kim ne derse desin hiçbirisine aldırış etmiyor.

25 Şubat 2014 – Bilecik seçim ziyareti
Sayın Başbakan, güç alanı genişledikçe, kendisini otoriterliğe ve diktatörlüğe doğru götürüyor.

3 Şubat 2015 – MHP Grup Toplantısı
Erdoğan kendi kişisel kariyer hedefleri tek adam olmak, diktatörlüğe kaymak için taşıdığı makamın imkânlarını edep ve hayaya sığmayacak ölçüde ucuzlatmıştır. AKP'ye oy dilenmiştir. Erdoğan'ın meselesi millet değildir.

8 Şubat 2015 – Kırşehir Mitingi
(Erdoğan) Tek adam olacağım diyorsa, Kırşehir bu oyuna gelmeyecektir. Kral, emir, şah, tiran, diktatör olacağım hevesinde ise, buna Türk milleti müsaade etmeyecek, onay vermeyecektir.

20 Haziran 2015 – Sözcü gazetesiyle söyleşi
Toplumsal yarılma çok önemli, bunu hafife almayın, çok önemli bir kavramdır. Kutuplaşmanın, cepheleşmenin gerilmenin getirmiş olduğu tabii bir sonuçtur. Yarılma derinleştikçe, birilerinin otoriteleşmesi ve diktatör olma yoludur, hevesidir. Bunu önlemek lazım.

BirGün

HABERE YORUM KAT