‘Devlet o insanların yanında olamadı’

‘Devlet o insanların yanında olamadı’

İngiltere Başbakanı Theresa May, Londra’da 79 kişinin hayatını kaybettiği yangına ilişkin, "Başbakan olarak, bu başarısızlıktan dolayı özür dilerim" dedi.

LONDRA - İngiltere Başbakanı Theresa May, Kraliçe 2. Elizabeth’in yeni yasama yılını açmasının ardından parlamentonun alt kanadı Avam Kamarası’nda yaptığı konuşmada, Londra’da meydana gelen İslamofobik terör saldırısına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kentin kuzeyindeki Finsbury Park semtinde yaşanan saldırının hedefinin Müslümanlar olduğunun altını çizen May, “Bu saldırı, terör, aşırılık ve nefretin birçok şekli olabileceğine yönelik acı ve mide bulandırıcı bir hatırlatma oldu. Sorumlusu kim olursa olsun, bu kişilerle mücadele konusundaki kararlılığımız aynı olmalı” dedi. May, saldırıda “kutsal ayda ibadethanelerinden çıkan cemaatin hedef alındığını” vurguladı.

"O insanlar öylece kalakaldı" 

Başbakan May, kentte geçen hafta 24 katlı sosyal konutta yaşanan yangınla ilgili olarak da kamuoyundan özür diledi. May, 79 kişinin hayatını kaybettiği ve yüzlerce kişinin evsiz kaldığı yangının ardından devletin mağdurlara yardım konusunda başarısız olduğunu itiraf ederek, “Yangının sonrasındaki ilk saatlerde ailelere verilen destek yeterli değildi. İnsanlar, eşyaları olmadan, başlarını sokacakları bir evleri olmadan, ne yaşandığına, ne yapmaları gerektiğine, nereden yardım alacaklarına dair temel bilgi sahibi olamadan öylece kalakaldılar” diye konuştu. 

"Bu başarısızlıktan dolayı özür dilerim"

İnsanlara, devlete en fazla ihtiyaç duydukları anda yardım edilemediğinin altını çizen May, “Bu, yerel ve ulusal seviyede, devletin başarısızlığıydı. Başbakan olarak, bu başarısızlıktan dolayı özür dilerim” dedi. May’in konuşması esnasında muhalefet sıralarında “istifa” seslenişleri duyuldu.

HABERE YORUM KAT