Deniz Yücel’e Almanya'dan ödül

Deniz Yücel’e Almanya'dan ödül

Türkiye’de tutuklu bulunan gazeteci Deniz Yücel Theodor Wolff Özel Ödülü’ne layık görüldü.

BERLİN - Türkiye'de Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Die Welt gazetesi muhabiri Deniz Yücel, Alman Gazete Yayıncıları Birliği (BDZV) tarafından verilen Thedor Wolff Özel Ödülü'ne layık görüldü.

Deutsche Welle'nin haberine göre, Berlin'de düzenlenen ödül töreninde konuşan Theodor Wolff Ödülü Danışma Kurulu Başkanı Hermann Neusser, ilk kez verilen bu özel ödül ile "Türkiye ve diğer bir çok ülkede olmayan basın özgürlüğünün önemine dikkat çekmek” istediklerini söyledi.

Cezaevinden mesaj

Ödül töreninde Deniz Yücel'in avukatları aracılığı ile gönderdiği teşekkür mesajı okundu. Yücel mesajında "Eğer bu değerli ödül ile niyetiniz beni biraz olsun cesaretlendirmek ise bunu başardığınızı temin ederim. Bunun için de size teşekkür ederim” ifadesini kullandı.

Theodor Wolff Özel Ödülü'nü Deniz Yücel adına eşi Dilek Mayatürk Yücel aldı.

Frankfurter Rundschau Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Bascha Mika, "demokrasi ve basın özgürlüğü için mücadele” verdiği, bunun da Yücel'in "cezaevine konması için yeterli sayıldığını” dile getirdi.

"Deniz güçlü ve boyun eğmez”

Deniz Yücel'in eşi Dilek Mayatürk Yücel ise yaptığı konuşmada Deniz'i iki gün önce gördüğünü ve "her zamanki gibi güçlü ve boyun eğmez” olduğunu söyledi. Mayatürk Yücel, eşi Deniz Yücel'i gözaltına alındığı 128 gündür destekleyen herkese teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT