Copla cinsel saldırıda bulunan Fransız polisine soruşturma

Copla cinsel saldırıda bulunan Fransız polisine soruşturma

Paris'in kuzeyinde 22 yaşındaki bir gence copla cinsel saldırıda bulunduğu öne sürülen 4 polis hakkında soruşturma başlatıldı.

PARİS (AA) - Bobigny Savcılığı, Paris'in kuzey banliyösü Aulnay-sous-Bois'da geçen hafta yaşanan olayla ilgili 4 polis memuru hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Açıklamada, copu genç üzerinde kullanan polis için cinsel saldırı, diğer 3 polis memuru için ise kasti şiddet suçundan soruşturma açıldığı kaydedildi.

Fransız basını ise olaya ait çeşitli amatör kamera görüntülerini ve görgü tanıklarının ifadelerini paylaştı. Görüntülerde 22 yaşındaki gencin önce dayak yediği ardından ise cinsel şiddete maruz kaldığı görülüyor.

Ancak Le Monde gazetesinin soruşturmaya yakın bir isme dayandırdığı haberinde kullandığı bir ifade tepkilere neden oldu. Gazete, cinsel saldırıya uğrayan gencin pantolonunun "kendiliğinden kaydığını" yazması gencin avukatı tarafından eleştirildi.

Gencin avukatı Me Dupond-Moretti, kamera görüntülerinde polisin copla cinsel saldırıda bulunduğunun açıkça görüldüğünü ve olayın yaşandığı kaldırımın tamamen kana bulandığını dile getirdi.

İsminin Theo olduğu öğrenilen, soyadı açıklanmayan gencin ameliyat edildiği ve hala hastanede tedavi altında olduğu belirtildi.

Genç, 60 gün iş göremez raporu alırken, olaya karışan 4 polis memurunun açığa alındığı ifade edildi.

Görgü tanıklarının ifadesine göre, geçen perşembe günü yaşanan olayda Theo, 4 polis memurunun 18 yaşından küçük bir arkadaşını tokatladığını görmüş ve polislerin arasına girmeye çalışmıştı.

Ancak polisler, Theo'ya önce tekme tokat saldırmış ardından içlerinden bir tanesi copuyla sokak ortasında gence cinsel saldırıda bulunmuştu. Theo, ambulansla hastaneye kaldırılırken 4 polis memuru gözaltına alınmıştı.

 

 

HABERE YORUM KAT