Commerzbank: 9 bin 600 kişiyi işten çıkaracağız

Commerzbank: 9 bin 600 kişiyi işten çıkaracağız

Almanya'nın en büyük ikinci bankası kabul edilen Commerzbank, gelecek yıllarda 9 bin 600 kişiyi işten çıkaracağını bildirdi.

FRANKFURT - Almanya'nın en büyük ikinci bankası kabul edilen Commerzbank, ana işlerine konsantre olmak için yeniden yapılanmanın bir parçası olarak gelecek yıllarda 9 bin 600 kişiyi işten çıkaracağını bildirdi.

Commerzbank’tan yapılan açıklamada, bankanın yeniden yapılandırmaya gittiği belirtilerek, "2020 yılı sonuna kadar Commerzbank, karlılığını sürdürülebilir şekilde artırmış olacak. 'Commerzbank 4.0' stratejisinin bir parçası olarak banka, kendi temel işlerine konsantre olacak, ilgili süreçlerin yüzde 80'ini dijitalleştirecek ve böylece önemli verimlilik artışları elde edecek." denildi.

Bu kapsamda 9 bin 600 kişinin işten çıkarılacağı aktarılan açıklamada, bankanın kısa sürede ilgili işçi temsilcileriyle hazırlık görüşmelerine başlayacağı vurgulandı.

Açıklamada, aynı zamanda, iş büyüme alanlarında 2 bin 300 yeni istihdam oluşturulacağı ve bu nedenle net tam zamanlı işten çıkarılan sayısının 7 bin 300'e inebileceği belirtildi.

Abdulselam Durdak

HABERE YORUM KAT