'CHP'nin yurt dışı emeklilik teklifi gayriciddi'

'CHP'nin yurt dışı emeklilik teklifi gayriciddi'

AK Parti Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, CHP'nin yurt dışındaki emeklilerin çalışabilmesine ilişkin yasa teklifinin öylesine hazırlanmış bir tasarı olduğunu belirterek, konuyla ilgili kendi çalışmalarını en kısa sürede açıklayacaklarını söyledi.

CHP Mersin Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Aytuğ Atıcı tarafından yurt dışında yaşayan emekli vatandaşların da, Türkiye'dekiler gibi çalışmalarının önünü açmak üzere verilen kanun teklifine AK Parti'den destek gelmedi. 

'Öylesine hazırlanmış bir teklif'

Konuyla ilgili ARTI49'un sorusuna yazılı bir yanıt veren AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, bu hususun seçim beyannamelerinde yer aldığını belirterek, CHP'nin teklifinin üzerinde çalışılmamış, öylesine hazırlanmış bir teklif olduğunu söyledi.

Bu konuda kendi çalışmalarını hazırladıklarını vurgulayan Yeneoroğlu, şu ifadeleri kullandı:

'Popülizmle kaybedecek vaktimiz yok'

"AK Parti olarak yurtdışındaki vatandaşlarımızın Türkiye ile ilgili dövizle askerlik bedelinin ve pasaport harçlarının düşürülmesi, yurtdışından alınan boşanma kararlarının doğrudan tanınması ve yurtdışından getirilen cep telefonlarının kullanım süresinin dört aya çıkartılması gibi birçok meseleyi seçim beyannamesi ve hükümet programımıza aldık. Tabii ki hükümet programımız bu hususlardan ibaret değil, başta yurt dışı kültür ve eğitim programları üzerinde çalışan kuşatıcı ve kalıcı diaspora politikaları bizim öncelikli gündemimiz. Dolayısıyla gerekli düzenlemeleri de yaptığımız bu sayılan hususlar bizim açımızdan yolun başıdır. Türkiye'den borçlanarak emekli olmuş insanlarımızın bulundukları yerde yarı zamanlı çalışabilmeleri konusu da seçim beyannamemizde yer alan bir husus. Bununla ilgili hazırlık çalışmalarımız devam etmektedir. İktidar sorumluluğuna sahip olmayan CHP'nin konuyla ilgili kanun teklifi üzerinde çalışılmamış, öylesine hazırlanmış bir teklif olarak karşımıza çıkıyor. Bildik popülizmle tüketecek vaktimiz yok. Emeklilik konusunda hazırlıklarımızı bitirir bitirmez nihai çalışmayı kamuoyuyla paylaşacağız."

 

ekran-resmi-2017-07-12-21.30.23.png

HABERE YORUM KAT
6 Yorum