CHP'nin fener alayına AK Parti ve MHP sürprizi

CHP'nin fener alayına AK Parti ve MHP sürprizi

Balıkesir'de, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 94. yılı nedeniyle CHP'nin düzenlendiği fener alayına AK Parti ve MHP il başkanları da katıldı.

BALIKESİR - Balıkesir'de, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 94. yılı nedeniyle Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) düzenlendiği fener alayına Ak Parti ve MHP il başkanları da katıldı.

CHP Balıkesir İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Fener Alayı'na Atatürkçü Düşünce Derneği, Balıkesir Çağdaş Eğitim Vakfı, Bedensel Engelliler Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Türk-İş, Türkiye Gençlik Birliği (TGB), Balıkesir Barosu, Belediye-İş, Çağdaş Kadınlar Derneği, CHP Balıkesir milletvekilleri Ahmet Akın, Mehmet Tüm ve Namık Havutça katıldı. Gecenin sürprizini ise CHP İl Başkanı Ender Biçki'nin davetini kabul edip, eşleri ve partililerle fener alayına katılan AK Parti İl Başkanı Dinçer Orkan ve MHP İl Başkanı Argun Atıcı oldu. 

Tren Garı önünde buluşan yüzlerce Balıkesirli Bandırma Belediyesi Bandosu eşliğinde ellerinde fener, Atatürk posterleri ve Türk bayraklarıyla Milli Kuvvetler ve Anafartalar caddelerini izleyerek, Milli İrade Meydanı'na yürüdü. Vatandaşlar, 'Türkiye laiktir, laik kalacak', 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' sloganları attı. Yürüyüşe katılanlar ve caddelerde toplanan vatandaşlar Bando'nun çaldığı 10. Yıl ve İzmir Marşı ile coştu. Üç siyasi partinin il başkanı Milli İrade Meydanı'nda vatandaşları el ele selamlayarak, birlik ve beraberlik mesajları verdi. 

CHP Balıkesir İl Başkanı Ender Biçki, 15 Temmuz'daki darbe girişimine dikkat çekerek, "15 Temmuz'da Türkiye Cumhuriyeti'ne ve demokrasiye son vermek isteyen Fetullahçı Terör Örgütü, Türk milletinin birlik ve beraberlik içinde hareket etmesi, birbirine kenetlenmesi sonucu duvara toslamıştır. Bu birlik devam edecek. Ne FETÖ, ne PKK ne İŞİD asla Türkiye Cumhuriyeti'ne diz çöktüremeyecektir" dedi. 

AK Partili Orkan'dan diyalog mesajı 

Ak Parti Balıkesir İl Başkanı Dinçer Orkan ise başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitleri rahmetle andı. Orkan sözlerini şöyle konuştu:

"Eğer bu güzel ülkemizde yaşıyorsak, bunu Atatürk'e ve şehitlerimize borçluyuz. Bizim onlara layık insanlar olmamız gerekiyor. Bu konuda siyasetçilere de önemli görevler düşüyor. Sürekli diyalog içinde olmamız gerekiyor. Eğer davamız bu memleket ise el ele vermeliyiz. CHP Milletvekili Namık Havutça, biraz önce bana 15 Temmuz'da TBMM'ne yapılan saldırıda AK Parti Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu ile birbirlerine, sarıldıklarını söyledi. Bu sarılmayı asgari müştereklerde yapmamız gerekiyor. Bunu yapabilirsek Türkiye'nin önünde kimse duramaz."

"30 Ağustos'u unutmamalıyız"  

Türk milletinin sadece birlik beraberliğe ihtiyacı olduğunu söyleyen MHP Balıkesir İl Başkanı Argun Atıcı da, "Çünkü bizim bayrakla, vatanla bir sorunumuz yok. İşte bugün hep bir aradayız. Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş felsefesi belli. Bu milleti seveceğiz, bu milleti yükselteceğiz. Bunun için de Malazgirt zaferini, Çanakkale'yi, 19 Mayıs 1919'u, 30 Ağustos'u unutmayacağız. 15 Temmuz'u da acılarla hatırlamalıyız. Bu tür terör örgütlerinin neler yapabileceğini artık biliyoruz. Bunun için de değerlerimizi unutmamalıyız" diye konuştu. 

Ferman Halk Dansları topluluğunun gösteriler yaptığı gece Türkülük Grubu'nun solisti Olcay Bayrakçı'nın söylediği şarkı, marş ve türkülerle son buldu.
 

HABERE YORUM KAT