CHP'li gençlerden Fransa'da adalet protestosu

CHP'li gençlerden Fransa'da adalet protestosu

CHP Gençlik Kolları tarafından düzenlenen etkinlikte, Colmar Valiliği önünde basın açıklaması yapıldı.

COLMAR - CHP Strazburg Gençlik Kolları, Colmar Valiliği önünde Adalet Yürüyüşü'ne destek olmak üzere bir basın açıklaması yaptı. Gençlik Kolları Başkanı Sevim Öner'in okuduğu açıklamada, CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun hiçbir delil olmadan 25 yıl hapis cezasına çarptırıldığı belirtildi ve şu noktaların altı çizildi:

"Yaşanan bu olay bardağı taşıran son damla oldu. Bu olayın ardından Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu milyonların destek verdiği Adalet Yürüyüşü'nü başlattı. Adalet yasalarla sahip olunan hakların herkes tarafından kullanılmasının sağlanmasıdır. Adalet olması gerektiği gibi işlemezse, adalet arayışı ortaya çıkar. Örneğin yerini beyaz bir adama reddeden Rosa Parks'ın 1955 yılında ABD'de tutuklanmasının ardından, Martin Luther King'in başlattığı 382 günlük boykot gibi".

KHK'larla binlerce kişinin sorgusuz sualsiz işinden atıldığını belirten CHP'liler, Nuriye Gülmen'in ve Semih Özakça'nın açlık grevinde ölümle pençeleştiğini, ancak yargının AKP'nin damatlarını serbest bırakmakla uğraştığını hatırlattılar.

Etkinliğe Fransız basınının da büyük ilgi gösterdiği görüldü.

whatsapp-image-2017-07-02-at-18.38.57.jpeg

HABERE YORUM KAT