CHP'den Frankfurt'ta Sözcü protestosu 

CHP'den Frankfurt'ta Sözcü protestosu 

CHP Hessen, Rheinland Pfalz ve Saarland Birliği, Sözcü gazetesine yönelik operasyonu protesto ederek, Ankara'da açlık grevi yapan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'ya destek verdi.

FRANKFURT - Cumhuriyet Halk Partisi Hessen Birliği, Almanya'nın Frankfurt şehrinde Sözcü gazetesine yönelik operasyonu protesto etti. CHP'liler, Ankara'da OHAL kapsamında işlerinden atılan ve uzun süredir açlık grevinde bulunan Nuriye Gülmen'e ve Semih Özakça'ya da destek verdi.

Ülkemizdeki demokrasi yanlısı muhalefetin sesinin kısılmaya çalışıldığını söyleyen Birlik Başkanı Ali Ercan, "Bugüne kadar yaklalık 150 gazete ve televizyon son 2 yılda kapatılmış durumda. 1850 gazeteci hükümet tarafından işinden kovduruldu" dedi.

'Türkiye, Avrupa'dan uzaklaşıyor'

CHP Avrupa Basın Sözcüsü Dr. Hayri Çiçekdağı yurt dışından, özellikle Almanya'dan Türkiye'ye bakıldığında Türkiye'nin bir Avrupa ülkesi olmaktan her geçen gün uzaklaştığının görüldüğünü belirtti. Dr. Çiçekdağı, "Bu referandumun gerekçesini Avrupalılara anlatamaz duruma geldik" dedi.

'Demokrasi herkes için geçerli olmalı'

Etkinliğe katılan Alman Sosyal Demokrat Partisi SPD'nin Eyalet Milletvekili Turgut Yüksel ise "Basın özgürlüğüne yönelik baskıyı protesto eden arkadaşlara destek vermek için geldik. Demokrasi herkes için geçerli olmalı. Bu nedenle dayanışma için buradayım" ifadelerini kullandı.

Etkinliğe Sözcü gazetesinin Almanya temsilcisi Ali Gülen de katıldı.

 

HABERE YORUM KAT