CHP'den 23 kg bagaj uygulamasına tepki

CHP'den 23 kg bagaj uygulamasına tepki

CHP Yurt Dışından Sorumlu Parti Meclisi Üyesi Emre Çam, THY'nin ücretsiz bagaj hakkını 30'dan 23 kg'a indirmesine tepki gösterdi. Çam, "Bagaj hakkı yeniden yükseltilmeli. Ayrıca izin sezonunda biletlere 150 avroluk tavan fiyat getirilmeli" dedi.

STRAZBURG - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yurt Dışından Sorumlu Parti Meclisi Üyesi Emre Çam, Türk Hava Yolları'nın ücretsiz bagaj hakkını 30'dan 23 kiloya düşürmesine tepki gösterdi. Vatandaşların 1 kilo fazla bagajla gelmeleri durumunda ekstradan 50 avro ödemek zorunda kalacaklarını hatırlatan Çam, "THY, birçok hattan zarar ediyor. Bu zararları da Avrupa'da çalışan Türk işçilerin haklarını azaltarak karşılamaya çalışıyorlar. İşçi bir günlük yevmiyesini 1 kilo fazla bagaj için mi verecek? Herkesin evinde hassas kantar mı var? Yaşlılar, emekliler bir de bagaj tartmakla mı uğraşacak?" diye konuştu.

Tavan fiyat getirilsin

Avrupa'da okullar tatile girdiğinde bilet fiyatlarının fahiş bir şekilde yükseltildiğini vurgulayan Çam, "Bu insanlar nasılsa Türkiye'ye gelmek zorundalar diye, bilet ücretlerini yükseltmek vicdana sığmaz. Hükümet Avrupalı Türklerin göz göre göre kazıklanmasına bir son vermeli. İzin sezonu biletleri için 150 avroluk bir tavan fiyatı getirilmesi değerlendirilmeli" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT