CHP Strazburg Birliği 1. yılını kutladı

CHP Strazburg Birliği 1. yılını kutladı

CHP Parti Meclisi Üyesi Emre Çam'ın ayrıca sekreterlik görevini üstlendiği CHP Strazburg Birliği dün akşam 500'e yakın davetlinin katılımıyla 1. yılını kutladı.

STRAZBURG - CHP Parti Meclisi Üyesi Emre Çam'ın sekreterlik görevini üstlendiği CHP Strazburg Birliği dün akşam 500'e yakın davetlinin katılımıyla 1. yılını kutladı.

Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok ve Hatay milletvekili Hilmi Yarayıcı'nın da katıldığı geceye çok sayıda partili, Türk STK temsilcileri, yurt dışı birlik başkanları ve Parti Sosyalist Strazburg Milletvekili Adayı Eric Elkouby katıldı.
Daha çok siyasi konuşmaların yapıldığı etkinlikte, davetliler Hilmi Yarayıcı'nın türküleriyle AKP faşizmini kınadılar. 
Gecenin ilerleyen saatlerinde de davetlilerle bol bol fotoğraf çektiren milletvekilleri, gecenin geç saatlerinde salondan ayrıldılar.

Ayrıca, 5 Mayıs Perşembe günü; Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok, Hatay Milletvekili Hilmi Yarayıcı ve Parti Meclisi Üyesi Emre Çam, birçok dernek ve STK ziyaretleri yaparak yurttaşların sorunlarını dinlediler. 

Nancy Alevi Kültür Merkezi'nde yaklaşık 100'e yakın katılımcıyla, Kürt ve Suriye sorunu değerlendirilirken, Metz Türkiyeli İşçiler Derneği'nde dokunulmazlık meselesi masaya yatırıldı. 

Son olarak Phalsbourg kasabasında gerçekleşen "Demokratik Türkiye paneline" Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi'de dahil oldu. Küba'dan gelen ve uçaktan iner inmez yurttaşlarla buluşan Hakverdi, Fransalı Türklerin yoğun ilgi odağıydı. 

Bir günde 3 ziyaret gerçekleştiren siyasiler, bugün de Colmar Alevi Kültür Merkezi, Montbeliard Türk Sosyo Kültür Derneği ve Saint Louis'de partililerle buluştuktan sonra, Pazar sabahı Türkiye'ye geri dönecekler.
 

emre--.jpg        emre.jpg

HABERE YORUM KAT