'CHP iptal etti, AKP Avrupa'da etkinlik yapıyor'

'CHP iptal etti, AKP Avrupa'da etkinlik yapıyor'

CHP Yurt Dışından Sorumlu Parti Meclisi Üyesi Emre Çam, Almanya ve Hollanda'da Türk bakanlara yapılan saygısızlığın AKP hükümetine değil, Türkiye'ye yapıldığını belirterek, "CHP tüm Avrupa programlarını iptal etti ancak AKP'lilerin hepsi Avrupa'da" dedi.

STRAZBURG - CHP Parti Meclisi Üyesi Emre Çam, Almanya'da ve Hollanda'da Türk bakanlara karşı yapılan engellemeleri, Türkiye devletine yapılmış bir saygısızlık olarak kabul ettiklerini söyledi. "Özellikle Hollanda'da bir bakanımızın gözaltına alınarak sınırdışı edilmesi, aşağılanması kabul edilemez. Hükümet bunun hesabını hemen sormalıdır. Aksi halde biz hükümetten hesap sorarız" diye konuşan Çam, AKP'nin Türkiye'nin onurundan çok referandum sonucunu düşündüğünü dile getirdi.

CHP'li milletvekillerinin Avrupa'daki etkinliklerini iptal ettiklerini hatırlatan Emre Çam, "Buna rağmen AKP'li bakanlar ve milletvekilleri Avrupa ülkelerinde toplantılar düzenlemeye devam ediyorlar" dedi.

'AKP'lilerin önemli bir kısmı 'hayır' diyor'

Türkiye'de bulamadığı düşmanı yurt dışında arayan AKP hükümetinin, kasıtlı olarak yabancı ülkelerle kavga çıkarmaya ve referandum öncesi kendi kitlesini harekete geçirmeye çalıştığını dile getiren Emre Çam, "Anketlere göre AKP'nin yüzde 10-20'lik bir kısmı, MHP'lilerinse ezici çoğunluğu referandumda hayır diyecek. Bu gibi olaylar çıkararak, Hollanda mı biz mi mesajı vermeye çalışıyorlar. Ancak bu mağdur edebiyatı artık tutmuyor. Çünkü 15 senedir iktidardalar ve her şey de ellerinde" diye konuştu.

'UETD Başkanı sözünün arkasında duramadı'

Referandumda 'hayır' kararı çıkacağına inandıklarını belirten Çam, "Geçtiğimiz günlerde AKP'nin Avrupa kolu olan UETD'nin başkanlığını yapan kişi, Avrupa'dan yüzde 70 evet çıkacağını söyledi. 'Çıkarsa ben istifa edeyim, çıkmazsa sen et' dememe rağmen, sözünün arkasında duramadı ve cevap vermedi. Bırakı yüzde 70'i, Avrupa'da da Türkiye'de de 'hayır' oyları önde çıkacak" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT