CHP Avusturya'dan 'hayır' kampanyası

CHP Avusturya'dan 'hayır' kampanyası

Cumhuriyet Halk Partisi ve Demokratik kitle örgütlerinin Türkiye'de başlatmış olduğu, Anayasa değişikliğine 'Hayır' eylemine, CHP Avusturya Birliği, Viyana Merkez lokalinde yaptığı basın açıklamasıyla destek verdiklerini duyurdu.

VİYANA - Türkiye’deki parlamenter demokrasi sistemini Başkanlık sistemine çevirecek Anayasa değişikliğine karşı, “ayağa kalkıyoruz” eylemine bugün CHP Avusturya Birliği de katıldı. 

Cumhuriyet Halk Partisi Avusturya Birliği, Viyana Merkez lokalinde konuyla ilgili basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasına Viyana ve çevresinde yaşayan, CHP’li ve Anayasa değişikliğine ‘hayır’ diyen gurbetçiler katıldı. 

CHP Avusturya Birliği Başkanı Filiz Kaynak yaptığı konuşmada, ‘’Anayasa değişikliği ne getiriyor? Niçin HAYIR oyu kullanılacak?’’ Sorularına detaylı yanıtlar verdi.

CHP Avusturya Birliği Başkan Yardımcısı Çağdaş Arslan ise; Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, ‘’14 yıl iktidarda olan bir parti, ne istedi de meclisten geçiremedi? Zaten mecliste çoğunluğa sahip olan bir parti, daha ne yetkisi istiyor’’ sözünün kitle çalışmasında, sıradan her ‘evet-çiye’ söylenmesi gerektiğini vurguladı. 
Ayrıca konuşmasının sonunda Arslan, CHP Avusturya Birliği’nin, Türkiyeli gurbetçilerin olduğu her yere ve her kişiye, Anayasa Değişikliğinin içeriliğini anlatma kararlılığında olduğunu belirtti. 

Basın toplantısında altı çizilen temel husus ‘’Kanun yerine Ferman’’ istemiyoruz oldu.

‘’Bu Anayasa değişikliği geçerse ne olur?’’ sorusuna  Başkan Filiz Kaynak şöyle yanıt verdi:

Anayasayla bir diktatör yaratırız. Her şeye dokunan ama kendisine dokunulamayan bir diktatör ortaya çıkar. Demokratik rejimden tamamen ayrılıp otoriter bir rejim kurulur. Hiçbir vatandaşın, can, mal ve hukuk güvenliği kalmaz. Her kişi, kurum ve kuruluş tek bir kişinin, bir diktatörün vicdanına terk edilir. Yönetimi denetleyecek hiçbir güç kalmaz. Devlet yönetiminde ve ülkede zorbalık hakim olur. Bir kişi hem hükümet, hem meclis, hem mahkeme olur. Yasama, yürütme ve yargı tek bir elde toplanır. Etkisiz, yetkisiz, aciz ve sembolik bir Meclis ortaya çıkar. Meclisi mezara, demokrasiyi tarihe gömeriz.

Bir basın emekçisinin, Türkiye’de CHP demokratik kitle örgütleriyle eylem birliğine gitmesi söz konusu, CHP Avusturya Birliği olarak sizin Avusturya’da böyle bir çalışmanız olacak mı? Sorusuna;

‘’Bütün sorunlarımızı bir kenara bırakıp Demokratik Güç Birliği oluşturulmasından yanayız. Tabi ki bu yönlü bir çalışmamız olacaktır. Ayrıca Avusturyalı Sosyal demokrat ilişkilerimizi de bu konu üzerinden geliştirip ortak Platformlarda buluşmalıyız’’ dendi.

16196667_10154959413916591_895545567_o.jpg

(Basın bildirisi)

HABERE YORUM KAT