CHP adli yıl açılış törenine katılmayacak

CHP adli yıl açılış törenine katılmayacak

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Böke, adli yıl açılış törenine ilişkin, "Kuvvetler ayrılığına gölge düşüren herhangi bir adımın parçası olmayacağız" dedi.

ANKARA - CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında haftalık olağan toplantısını gerçekleştirdi.

Toplantının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, Türkiye'yi 15 Temmuz karanlığına neyin taşıdığını çok iyi bildiklerini söyledi. 

Adli yıl açılış töreni

Şimdi önlerinde bir mesele daha olduğunu belirten ve adli yıl açılış törenine değinen Böke, "Adli yılın açılışı kaçak saraya taşınıyor. Bu hiçbir şekilde kabul edilemez. Çünkü demokrasilerde yargı asla gölge kabul etmez. Siyasetin gölgesinde yargı olmaz." dedi.

Yargının bağımsız ve herkese eşit mesafede olması gerektiğini vurgulayan Böke, "kendi yapımı dahi hukuka aykırı olan bir yerde" böyle bir açılışın yapılamayacağını tekrarladı.

Bu konuda CHP'ye yönelik açıklamalar yapan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin bu açıklamalarını ciddiye aldıklarını bildiren Böke, şunları söyledi:

"Bu nedenle de kendisine bir yanıt verme ihtiyacı hissediyoruz. 15 Temmuz'da Türkiye'de olağanüstü bir durum yaşandı. Bu durum karşısında CHP bu devletin kurucu partisi olması bilinciyle Türkiye'ye omuz verdi. Oysa bugün anlaşılıyor ki CHP Türkiye'ye omuz verirken, Sayın Bahçeli, Erdoğan rejimine omuz vermeyi tercih etmiş. Türkiye'de kuvvetler ayrılığına, güçlü bir parlamenter demokrasiye ne kadar çok ihtiyacımız olduğunu 15 Temmuz'da bizzat hepimiz yaşadık. Şimdi hepimize düşen en temel görev, saray rejimine omuz vermek değil, yargının bağımsızlığını savunmaktır. Biz CHP olarak bunu yapmaya ısrarla devam edeceğiz. Bahçeli isterse kendi parti kongresini sarayın bahçesinde yapabilir."

HABERE YORUM KAT