CDU ve CSU politikacıları vize serbestisine karşı

CDU ve CSU politikacıları vize serbestisine karşı

CDU ve CSU bünyesinde siyaset yapan birçok isim, Avrupa Birliği'nin Türkiye'ye yönelik vize serbestisi sağlamaya hazırlanmasını eleştirdi.

FRANKFURT - AB ülkelerinin Türk vatandaşlarına vizeyi kaldırmaya hazırlanması Alman iktidar partileri CDU ve CSU politikacıları tarafından eleştirildi. Bu durumun düzensiz göçe neden olacağı konusunda şüpheleri olan politikacılardan CDU İç Politika Uzmanı Bosbach, Pasauer Neuen Presse'ye açıklamalarda bulundu.

Spiegel Online'ın derlediği bilgilere göre, Bosbach benzer bir açıklamayı da Kölner Stadt-Anzeiger'e yaptı ve Avrupa'ya gelenlerin, geri gittiklerini teyit etmeye yönelik bir düzenleme yapılması gerektiğini savundu. 

Birlikçilerin iç politika sözcüsü Stephan Mayer de Avrupa Komisyonu'nun siyasi bir konu olarak ele aldığı durumun, aynı zamanda gücenlik risklerine neden olabileceğini dile getirdi.
Öte yandan bazı politikacılar da Türkiye'nin doğu bölgelerinde devam eden çatışmaların, milyonlarca insana mülteci olarak başvuru yapma hakkı sağlayacağını savundular. 

HABERE YORUM KAT