Çavuşoğlu'ndan Almanya'ya Can Dündar tepkisi

Çavuşoğlu'ndan Almanya'ya Can Dündar tepkisi

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "NATO bünyesinde görev alan hainlerin ve Can Dündar'ın da sığınmak için Almanya'yı tercih etmesi adeta Almanya'yı güvenli liman görmesi doğru değil" dedi.

ANKARA - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Almanya'nın Bonn kentinde yapılan G20 görüşmelerinin sonunda basın mensuplarına değerlendirmede bulundu. Çavuşoğlu, herkesin Türkiye'nin Suriye sorununda üstlendiği rol konusunda Türkiye'ye teşekkür ettiğini dile getirdi.

"Almanya'ya beklentilerimizi aktarıyoruz"

Bonn'daki temaslarının ardından Münih'e geçerek Güvenlik Konferansı'na katılacağını anlatan Çavuşoğlu, konferans kapsamında 30 civarında ikili görüşme gerçekleştireceğini ifade etti. Çavuşoğlu, konferansta ayrıca Ortadoğu konusunda bir konuşma yapacağını, konferans boyunca Türkiye'nin görüşlerini panellerde ve ikili görüşmelerde dünya ile paylaşacaklarını dile getirdi.

Çavuşoğlu, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyelerine yönelik olarak Alman mevkidaşıyla bir görüşme olup olmadığına yönelik soruya karşılık Türkiye'nin her fırsatta beklentileri ve sorunlarını Almanya'ya ilettiğini hatırlattı. Çavuşoğlu, "Kendilerine Almanya gibi bir ülkede yer bulmaları, gerçekten bizim için kabul edilemez. Yani burayı güvenli bir liman olarak görmelerinin nedeni ne? Niye burayı tercih ediyorlar. Aynı şekilde PKK'lılar." diye konuştu.

NATO bünyesinde görev alan hainlerin ve Can Dündar'ın da sığınmak için Almanya'yı tercih ettiğinin altını çizen Çavuşoğlu, "Türkiye karşıtı olan herkesin, Almanya'da kendine adeta güvenli liman bulması doğru değil. Biz bunu muhataplarımıza aktarıyoruz." ifadelerini kullandı. 

Çavuşoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Son zamanlarda buradaki FETÖ mensupları, Türk vatandaşlarımızı ve soydaşlarımızı rahatsız etmeye başladılar ve bazı unsurları da kullanıyorlar. PKK zaten bunu yapıyordu, son zamanlarda şiddetini artırdı. Benim de görevim yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın huzurunu temin etmek.

Şimdi zaten mahkemelere katılması için davet edilen kişiler var. Dönmezlerse zaten vatandaşlıkla ilgili gerekli işlemleri yapacağımızı Sayın Cumhurbaşkanımız açıklamıştı. Ama burada Türkiye vatandaşı olup PKK'ya destek veren ve zorla para toplayan, Türkiye'yi desteklediği için sokakta demokratik hakkını kullanan vatandaşlarımıza fiziki saldırıda bulunan şahıslar var. Benim de vatandaşlarımın huzurunu korumakla görevli devletin bir temsilcisi olarak gerekli tedbirleri almam lazım. Yani geldikleri zaman Türkiye'ye bunun hesabını sormam lazım ve soracağız. Gerekli tüm yasal işlemleri de yapacağız. Bunun başka çıkar yolu yok." 

HABERE YORUM KAT