Can Dündar’a Basın Kulübü Ödülü

Can Dündar’a Basın Kulübü Ödülü

Can Dündar, Strazburg-Avrupa Basın Kulübü'nün ifade ve medya özgürlüğü ödülüne layık görüldü.

STRAZBURG - Strazburg-Avrupa Basın Kulübü tarafından ifade ve medya özgürlüğü için mücadele edenlere verilen Kulüp Ödülü’ne bu yıl gazeteci Can Dündar layık görüldü.

Dündar: Bir hayalim var...

Deutsche Welle Türkçe'nin haberine göre, Can Dündar konuşmasında Basın Kulübü Ödülü’nün “kendi şahsında Türkiye’de özgürlük için mücadele edenlere verildiğini” söyledi. Dündar, “Bir hayalim var. Şu anda meslektaşlarımın hapsedildiği Silivri Cezaevi bir gün demokrasi müzesi olduğunda bu ödülü oraya vermek ve torunlarıma gösterebilmek. Bu dayanışma sayesinde o günler de gelecek, buna inanıyorum” dedi. 

"Türkiye her gün kan kaybediyor"

“Ben tarihi boyunca biriktirdiği her şeyini kaybetmekte olan bir ülkeden geliyorum ve hayatı boyunca biriktirdiği her şeyi kaybetmekte olan bir gazeteciyim” ifadeleriyle Türkiye’deki siyasi gelişmeleri gündeme getiren Dündar, “Ülkem İslam dünyasındaki yegane laik demokratik örnekti, çok başarılı bir örnek değildi belki ama çoğunluğu Müslüman olan bir ülkenin laik bir demokrasi içinde yaşayabileceğini kanıtlamaya çalışan tek örnekti. Artık değil. Laikliğin, demokrasinin altı oyuluyor, Türkiye her gün kan kaybediyor. Onun kaybı sadece bizim değil bölgenin, Avrupa’nın, dünyanın da kaybı olacak. Onun kaybı İslam dünyasında İslamo-faşizmin, Batı dünyasında İslamofobinin zaferi olacak” şeklinde konuştu.

"Batı, Türkiye'yi karşı safında bulabilir "  

Avrupa’nın “yarım asırdır kapısını açmamakta, ailesine katmamakta direndiği Türkiye’yi, karşısında, Batı düşmanlığının safında bulabileceği” uyarısında bulunan Dündar, tüm bunlara karşılık Türkiye’de “otoriterleşmeye, linç kültürüne, yaşam tarzına müdahale edilmesine karşı direnenler olduğunu” sözlerine ekledi.  

 

HABERE YORUM KAT