Can Dündar: Türkiye AB ailesi içinde olmalı

Can Dündar: Türkiye AB ailesi içinde olmalı

Gazeteci Can Dündar, Brüksel’de gazetecilerin sorularını yanıtladı.

BRÜKSEL - Avrupa Parlamentosu'nda (AP) bu akşam, Cumhuriyet Gazetesi Eski Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'ın yaşadıkları ile 'Türkiye'de medya üzerinde baskılar, Türkiye'de yaşanan darbe girişimi ve Türkiye-Suriye ilişkileri' konusunu görüşüyor. Toplantıya gazeteci Can Dündar da katılıyor.

Can Dündar Brüksel’de yaptığı konuşmada gazetecilerin sorularını yanıtlayarak, “AB’nin Türkiye ile görüşmeleri durdurmasını istemiyorum. Buna karşın Türkiye’nin AB’ye üyelik süreci Türkiye’nin demokrasisi için güçlü bir dayanak noktasıdır” dedi. 

Türkiye’nin AB’ye tam üyeliği konusuna destek verdiğini açıklayan Dündar konuşmasına şöyle devam etti:

“Bu yüzden tam üyelik için müzakereleri önemsemeliyiz. Türkiye'yi izole etmek durumunda değilsiniz, Çünkü izolasyon bizim için kötü bir anlam ifade etmiyor olabilir ama Erdoğan için öyle. Çünkü biz Türkiye’nin AB ailesi içinde olmasını ve üyeliğine destek veriyoruz. Fakat onlar bu baskıcı politikaları desteklemeyi durdurmak zorundalar çünkü bunun karşılığında kapılar mültecilere kapanabilir. Avrupa Ortadoğu’da süren savaş ile ilgili sorumlulukları vardır, mültecileri korumak zorundadırlar, mülteciler Türkiye’de sıkışamazlar, bırakın Türkiye hükümeti bu konuda istediğini yapsın. Bu Türkiye’nin AB politikası da olamaz. Bu politikayı gazetecilerin hak ve özgürlükleri yararına değiştirmek zorundalar”

 

 

HABERE YORUM KAT