'Bundestag'da ve CHP'de teröristler var'

'Bundestag'da ve CHP'de teröristler var'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Bundestag'da PKK'ya destek veren milletvekilleri var. Bunlar genelde sol partilerden. Nasıl biz de CHP'nin içinde DHKP-C'liler var, Almanya'da da öyle" dedi.

ANKARA - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Alman milletvekilleri heyetine Konya ziyaretini kendilerinin önerdiğini söyledi. "İncirlik'i uygun görmedik, Konya'yı uygun gördük. Savunma Komisyonu temsilcileri gelecek" diye konuşan Çavuşoğlu, ziyaretçi milletvekillerinin kimler olacağına Almanya'nın karar vereceğini dile getirdi.

'Bundestag'da ve CHP'de teröristler var'

Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu ileri süren Çavuşoğlu, "Kendi parlamentosu kendisini gönderirse, ziyaretini yapar, döner. Ama şu bi gerçek ki, Bundestag'da PKK'ya destek veren milletvekilleri var. Bunlar genelde sol partilerden. Nasıl biz de CHP'nin içinde DHKP-C'liler var, Almanya'da da öyle. Şu anda Avrupa'da ciddi bir tartışma var. Bu tartışmalar çerçevesinde Avrupa normları oluşabilir. PKK paçavralarına izin verilmemesi konusunda normlar oluşabilir" ifadelerini kullandı.

 

ekran-resmi-2017-07-12-21.30.23.png

HABERE YORUM KAT