Bülent Ceylan'a ‘Bambi’ ödülü

Bülent Ceylan'a ‘Bambi’ ödülü

Komedi kategorisinde Türk kökenli Alman komedyen Bülent Ceylan ‘Bambi’ ödülünü kazanan sanatçı oldu. 

ALMANYA - Almanya’nın prestijli 68. medya ödülü küçük ceylan ‘Bambi’ ödül töreni dün akşam Berlin’de 800 seçkin davetlinin katılımıyla düzenlendi. 

Burda Medya’nın ev sahipliğini yaptığı ödül töreninde 17 kategoride 18 ayar altın kaplama 2,5 kilo ağırlığında küçük ceylan heykeli ‘Bambi’ sahiplerine verildi. Komedi kategorisinde Türk kökenli Alman komedyen Bülent Ceylan ‘Bambi’ ödülünü kazanan sanatçı oldu. 

Uyum kategorisinde Fenerbahçe’nin eski Antrenörü Alman Milli takımın Teknik Antrenörü Joachim Löw, uluslararası müzik dalında İngiliz şarkıcı Robbie Williams, ulusal müzik dalında Alman Rock’un 70 yaşındaki genç delikanlısı Udo Lindenberg, spor dalında kortların başarılı raketi Alman Angelique Kerber, tv programı, eğlence dalında Florian Silbereisen, milenyum dalında Papa Francesco, sesiz kahramanlar kategorisinde ise bir yıl önce Suriye’den kaçan, Türkiye üzerinden şişirme botla denizde 18 göçmeni boğulmaktan kurtaran yüzme sporcusu olan kardeşler Yusra, Sarah ikilisine Bambi ödülü verildi. 

Alman Milli takımın antrenörü Joachim Löw’ün ödül töreninde yaptığı konuşması Alman toplumuna örnek gösterildi. Antrenör Löw’ün ödül töreni konuşmasını yapan Baden Württemberg eyalet Başbakanı Winfried Kretschmann’ın şu ifadeleri dikkat çekti: ‘Takımda formamızda Almanya’ yazıyor. Oyuncular ise farklı ülke, din, kültürlerden geliyor. Bu antrenör Löw için bir kriter değil. Alman Milli takımında her dört oyuncudan biri göçmen kökenli. Hangi ülkeden, dinden geldikleri antrenör Löw için önem taşımıyor. Onun için önemli olan insani değerler. Löw ile gurur duyuyorum. Uyumun en güzel örneğini bize gösteriyor’ dedi.

Levent Gündüz

HABERE YORUM KAT