'Bu ülkede yaşanamaz'

'Bu ülkede yaşanamaz'

Fazıl Say, “Şimdi dostlar; bu çağdaş denilen‘yeni’ denilen bir ülkede yaşanamaz. Düşünün; bir bilim adamı ne kadar zor yetişiyor. Birileri gelip bir çırpıda 5000 akademisyeni işinden atıyor. Bu haksızlığa tahammül edilemez” ifadelerini kullandı.

İSTANBUL - Dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say, kanun hükmünde kararnameyle (KHK) ihraç edilmelerinin ardından işlerine iade edilmek için açlık grevi başlatan araştırma görevlisi Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça için dayanışma mesajı yayınlandı.

Instagram hesabından yayınladığı mesajında binlerce akademisyenin ihraç edildiğini ve aralarında suçsuz insanların bulunduğunu belirten Say, “Şimdi dostlar; bu çağdaş denilen‘yeni’ denilen bir ülkede yaşanamaz. Düşünün; bir bilim adamı ne kadar zor yetişiyor. Birileri gelip bir çırpıda 5000 akademisyeni işinden atıyor. Bu haksızlığa tahammül edilemez” dedi.

‘Bu çaresizlik içimi karartıyor’

Farklı düşünmenin suç olmaması gerektiğini dile getiren Say, KHK ile ihraç edilen müzisyenlerin de bulunduğunu kaydetti: “Gerçekten merak ediyorum, kim onları şikayet etti ve hangi gerekçeyle? Beni asıl üzen ise, ne yıllardır çalıştıkları kurumlardan bir destek gördüler ne de onyıllardır beraber müzik yaptıkları meslektaşlardan hiç bir dayanışma göremediler. Acıklı bu. Acı. Bu çaresizlik her seferinde içimi karartıyor.” Diken

HABERE YORUM KAT