Brüksel Havalimanı'na refakatçi girişi başladı

Brüksel Havalimanı'na refakatçi girişi başladı

Brüksel Zaventem Havalimanı'nın giden ve gelen yolcu terminallerine yolcu refakatçilerinin girişine izin verilmeye başlandı.

BRÜKSEL - Brüksel Zaventem Havalimanı'nın giden ve gelen yolcu terminallerine yolcu refakatçilerinin girişine izin verilmeye başlandı.

Terör saldırıları sonrası uzun süre kapatılan ve ardından sadece biletli yolcuların girişlerine izin verilen Zaventem Havalimanı'nın yönetimi, giden ve gelen yolcu terminallerine yolculara eşlik edenlerin güvenlik aramalarından geçerek girişlerine izin verilmeye başlandığını duyurdu.

Uygulama nedeniyle, giden yolcu refakatçilerinin havalimanına alınmaması, özellikle bagaj teslim ve check-in işlemleri sırasında sıkıntılara sebep oluyordu. Gelen yolcular da havalimanı çıkışında yakınlarıyla buluşmakta zorluk çekiyordu.

Öte yandan, havalimanının açılışı sonrasında alınan yeni güvenlik tedbirleri çerçevesinde havalimanı alanına giren tüm araçlarda aramalar yapılıyor. Yolcular ve valizleri terminal binası dışında kurulan bir bölümdeki x-ray cihazlarından geçiriliyor ve üst aramaları yapılıyor. Bu uygulamalar nedeniyle tüm yolcuların uçuşlarından 3 saat önce havalimanında bulunmalarını tavsiye ediyor.

HABERE YORUM KAT