BM kolera salgını için özür diledi

BM kolera salgını için özür diledi

BM Genel Sekreteri Ban, "Haiti halkından özür diliyoruz. Kolera salgınını engellemek için yeteri kadar çaba göstermedik" dedi.

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER - Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun, 2010 yılında 10 binden fazla kişinin ölümüne neden olan kolera salgınından kaynaklanan acılardan dolayı Haiti'den özür diledi.

Ban, BM Genel Kurulu'nda İngilizce, Fransızca ve yerel dilde yaptığı konuşmada, BM'nin Haiti'de kolera salgınından kaynaklanan acı ve can kaybından derin üzüntü duyduğunu vurguladı.

Haiti'deki kolera salgınının BM'nin itibarını lekelediğini belirten Ban, "Haiti halkından özür diliyoruz. Kolera salgınını engellemek için yeteri kadar çaba göstermedik ve buna neden olduğumuz için çok üzgünüz." dedi.

BM Genel Sekreter Yardımcısı Jan Eliasson ise düzenlediği basın toplantısında AA muhabirinin, "BM ilk defa mı bir ülkeden özür diliyor? Suriye halkından da özür dilemeyi düşünüyor mu?" sorusuna, "(Özür dileme konusu) Yeni Genel Sekreter'e bağlı. Suriye halkının çektiği acıları paylaşıyoruz ve bu acıları görmek büyük bir hayal kırıklığı yaşattı." yanıtını verdi.

BM, 2010 yılında Haiti'de yaşanan ve 10 binden fazla kişinin ölümüne yol açan kolera salgınında rolü olduğunu kabul etmişti. Daha önce salgından etkilenenlere "maddi destek" sağlamak istediklerini duyuran BM, salgın mağdurlarına 200 milyon dolar ödemek için bütçe oluşturmaya çalıştıklarını açıklamıştı.

HABERE YORUM KAT