Bilardoda dünyada ilk 3'teyiz

Bilardoda dünyada ilk 3'teyiz

Bilardo Federasyonu Başkanı Ercan, "Madalyalar artarak devam ettikçe, genç neslin bilardoya sevgisi ve bakışı daha bir farklı olacak" dedi.

ANKARA - Türkiye Bilardo Federasyonu Başkanı Ersan Ercan, Türk bilardosunun son yıllarda önemli noktalara geldiğini belirterek, "Milli takımlar düzeyinde dünya ve Avrupa'da sürekli ilk 3 içindeyiz." dedi.

Ercan, Avrupa Bilardo Şampiyonası'nda milli takımlar kategorisinde altın madalya aldıklarını hatırlatarak, sporcuların başarısına sevindiklerini belirtti.

Geçen yıl Avrupa şampiyonasında 3. olduklarını anımsatan Ercan, "Bunun yanında Dünya Milli Takımlar kategorisinde geçtiğimiz 10 sene içerisinde birçok şampiyonluklarımız ve derecelerimiz var. Milli takımlar düzeyinde dünya ve Avrupa'da sürekli ilk 3 içindeyiz." diye konuştu.

Türkiye'de spor denilince futbolun akla geldiğini anlatan Ercan, "Madalyalar artarak devam ettikçe, genç neslin bilardoya sevgisi ve bakışı daha bir farklı olacak. Önlerinde çok başarılı rol modelleri var ama bu sadece bizim tek başımıza federasyon olarak yapabileceğimiz bir hedef değil. Artık Türkiye'de spor denilince futbol algısının değişmesi lazım. Birçok spor branşında sayısız başarılar var ama ne yazık ki futbolun gölgesinde kalıyoruz." ifadelerini kullandı.

Ercan, kadın sporcuların önemli başarılar elde ettiğini vurgulayarak, "Kadınlarda sayımız çok fazla olmamakla birlikte başarılarımız oldukça fazla. İki sene içerisinde 5 tane madalya kazandık. Dünya ve Avrupa ikincisi ve üçüncüsü sporcularımız var. Amacımız bu sporu erkek algısından kurtarmak ve kadınlarımıza mümkün olduğu kadar bilardoyu sevdirmek." değerlendirmesinde bulundu.

"Kamuoyunun bakışı ciddi oranda değişti"

Ersan Ercan, bilardonun kahve sporu olarak bilindiği dönemlerden Türkiye'nin en fazla yapılan 4. sporu haline geldiğini söyledi.

Bilardonun dünyada gerçek bir salon sporu olarak görüldüğünü, Türkiye'de de son senelerde bu konuda çok büyük algı değişikliği yaşandığının altını çizen Ercan, şöyle devam etti:

"Federasyonumuzun kurulduğu 1993 yılından itibaren bilardo, antrenörler eşliğinde nezih spor salonlarında oynanmaktadır. Özellikle son 2-3 sene içerisinde ulusal ve uluslararası müsabakalarımızın televizyonlardan sürekli yayınları, kamuoyunun bu bakışını zaten ciddi oranda değiştirmiştir. Bilardonun bir matematiği olduğunu, masadaki 4 bant içerisinde onlarca farklı sistemler içeren, bir kişinin gelişimine ve analitik bir şekilde düşünmesine yardımcı olan mükemmel bir spor olduğunu Türkiye'deki 80 milyona anlatabilmek ve sevdirmek en önemli misyonlarımızdan birisidir."

Türkiye'nin son yıllarda bilardo branşında birçok uluslararası organizasyona ev sahipliği yaptığını hatırlatan Ercan, "Dünya kupasının bir ayağı her sene ülkemizde düzenleniyor. Gelecek sene Avrupa şampiyonası ve pool bilardo Avrupa turunu ülkemize almak istiyoruz. Bunun yanında, dünyada büyük ilgi gören snooker etaplarının birini ülkemize kazandırmak ve dünyaca ünlü yıldızları Türkiye'ye getirmek en önemli hedeflerimiz arasında." diye konuştu.

Milli takımların altyapısını da geleceğe hazırlamak için çalıştıklarını vurgulayan Ersan Ercan, şunları kaydetti:

"Son Avrupa şampiyonasında 17 yaş altı gençler kategorisinde bronz madalya kazandık. İnanıyorum ki önümüzdeki 2-3 sene içinde alttan gelen gençlerimiz şampiyonalarda büyük başarılar kazanacak ve İstiklal Marşımızı defalarca dinletecekler. Çok yetenekli ve arzu dolu gençlerimiz var. Ağabeyleri ile birlikte tecrübe kazandıkça uluslararası birçok başarıya imza atacaklarına eminim."

HABERE YORUM KAT