'Bharara'nın FETÖ ile çok yakın bağları var'

'Bharara'nın FETÖ ile çok yakın bağları var'

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, eski savcı Bharara'nın FETÖ ile çok yakın bağları olduğunu iddia etti.

ANKARA - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'li mevkidaşı Rex Tillerson ile ortak basın toplantısı düzenledi. Çavuşoğlu, eski savcı Bharara'nın FETÖ ile çok yakın bağları olduğuna dikkat çekti.

Çavuşoğlu, "Maalesef Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı ABD seyahati dönüşü havaalanında tutuklanarak gözaltına alınmış ve tutuklanmıştır. Dün itibariyle konsolosluk erişimi sağlanmıştır. Burada süreci yakından takip ediyoruz. Fakat bu işin geçmişine gitmek lazım. 

Bu sürecin, Sarraf dahil siyasi bir süreç olduğunu düşünüyoruz. Eski savcı Bharara, FETÖ ile çok yakından bağları var. Hatta hakim de dahil onlarla daha önce Türkiye'ye gelmişlerdir ve Türkiye'de siyasi etkinliklere katılmışlardır, Türkiye aleyhine konuşmalar var. 

Bharara, sosyal medyada Türkiye aleyhine ne kadar tweet varsa beğeniyor, Retweet ediyor. Ve şu onun açtığı dosya üzerinden bu işlemler yapıldı. Elbette biz bu konudaki düşüncelerimizi ilk günden bu yana ABD'li dostlarımızla paylaşıyoruz. Bugün Dışişleri Bakanı Tillerson ile her düzeyde, Cumhurbaşkanımız da ben de bu konudaki düşüncelerimizi paylaştık. Bu süreci de yakından takip edeceğiz, elimizdeki bilgi ve belgeleri de paylaşma konusunda da hemfikir olduk" şeklinde konuştu. 

 

HABERE YORUM KAT