Berlinli Songül'ün katilinden kan donduran ifadeler

Berlinli Songül'ün katilinden kan donduran ifadeler

Songül Erçil'i Adana'da öldürüldükten sonra cesedini parçalayan katil zanlısı kan donduran ifadesinin ardından tutuklandı.

ADANA - Adana'da çöp arıtma ve ayrıştırma tesislerinde bulunan kadın bacağının 3 çocuk annesi 27 yaşındaki Songül Erçil'e ait olduğunu belirleyen polis, cinayet şüphelisi 37 yaşındaki Fatih Karaman'ı yakaladı. Emniyet Müdürlüğü'ndeki ifadesinde cinayeti itiraf edip, olayı soğukkanlılıkla anlatan Karaman tutuklandı.

Almanya'nın Berlin kentinde dünyaya gelen, Adana'da bir barakada, öldürüldükten sonra cesedi parçalananan Songül Erçil'in bir kol ile bir bacağı bulunurken, vücudunun diğer parçalarına henüz ulaşılamadı. Adana Emniyet Müdürü'nün talimatı ile kurulan özel ekip, bir tek bacaktan yola çıkarak sırlarla dolu cinayeti kısa sürede aydınlattı. Polis ekipleri cinayeti aydınlatırken katili buldu, hem de bacağın sahibinin kimliğini ortaya çıkardı. Ekipler tonlarca ağırlıktaki çöp dağları arasında, detektör köpekler yardımı ile cesedin kalan parçalarını bulmak için gece- gündüzçalışma yaparken, gözaltında sorgulanan Fatih Karaman'ın ifadesinde tüm ayrıntıları anlattı. Gözaltına alındığı ilk dakikalarda suçunu inkar eden Karaman, polisin kahve ve yanında bulunan kulübede yaptığı aramada elde ettiği kanıtları ortaya koyması üzerine cinayeti itiraf etti. Karaman, işlediği cinayeti ve 2 farklı evliliğinden 3 çocuğu olan genç kadını nasıl öldürdüğünü ve parçalara ne şekilde ayırdığını soğuk kanlılıkla anlattı.

"ARKADAŞIMLA TAVLA OYNUYORDUK İÇERİ GİRDİ"

Cinayeti 3 Aralık'ta işlediğini belirten Fatih Karaman, Songül Erçil'i o güne kadar görmediğini, her şeyin aniden geliştiğini söyledi. Kahvedeki müşteriler gittikten sonra arkadaşı ile tavla oynadığını, bu sırada Songül Erçil'in içeri girdiğini ifade eden Karaman, şöyle dedi:

"Arkadaşımla tavla oynuyorduk. İçeri girdi, 'Burası muhtarlık mı? Çok açım, yardım isteyecektim' dedi. Bunun üzerine ben de kendisine börek söyledim, sobanın başına geçti, ısınmaya başladı. Oyun bitmişti, arkadaşım gitti. Kadın böreğini yedikten sonra cebinden uyuşturucu çıkardı. Kullanmak istediğini söyledi. Uyuşturucunun zararlarını anlattım ve 'Hem aç olduğunu söylüyorsun, hem de bu mereti kullanıyorsun yapma' diye uyardım. Baktım ki söz dinlemeyecek, ben de tuvalette kullanmasına izin verdim."

"HAREKETSİZ KALINCAYA KADAR SIKTIM, BAŞINA SOPA VURDUM"

Genç kadının uyuşturucuyu kullandıktan sonra yarı baygın halde dışarıya çıktığını anlatan Fatih Karaman, milliyetçi duygulara sahip olduğunu ifade etti. Karakan,Songül Erçil'in tuvaletten çıktıktan sonra kendisine,"Ben örgütçüyüm, dağda 4 yıl kaldım. Aslında size yapılanlar az bile, hepinizi öldürmek gerek" dediğini iddia ederek, şu iddialarda bulundu:

"Bunun üzerine kan beynime çıktı. Boğazına sarıldım, sürükleyerek yan taraftaki kaldığım barakaya götürdüm. Boğazını sıkmaya devam ettim. Bir süre sonra kolları yana düştü. Ama ayakları hala kıpırdıyordu. Başına sopa ile vurdum. Hareketsiz kalınca öldüğünü anladım." 

"BAŞINI GÖVDESİNDEN AYIRDIM"

Sorgu sırasında soğukkanlılığını koruduğu belirten katil zanlısı, daha sonra cesedi ortadan kaldırmak için neler yapabileceğini düşündüğünü belirterek, şöyle devam etti:

"Cesetten kurtulmak için tuvalete sürükledim. Bıçağı boğazına dayayıp, çekiçle vurarak önce kafasını kestim. Ardından da kolları, sonra da bacaklarını gövdesinden ayırdım. Parçaları, 4 ayrı moloz çuvalına koydum. Sonra da sokaktaki çöp konteynıra taşıdım. Üzerine de başka varillerden getirdiğim çöp poşetlerini koyup iyice kapattım."

Ucuz pansiyonlarda ve günlüğü 10-15 lira olan otellerde yatıp kalktığı belirtilen Songül Erçil'in, cesedini attıktan sonra temizlik yaptığını anlatan Karaman, cinayeti planlayarak işlemediğini, her şeyin aniden geliştiğini ileri sürdü. Erçil'i parçalarken etrafa saçılan kanı temizledikten sonra yattığını dile getiren Karaman, "Etraf kirlenmişti, bir süre kanı yıkayıp, etrafı temizledim. Sonra da yatıp uyudum. Sabah kalktığımda çöp konteynıra baktım, kamyon daha almamıştı. Alınana kadar uzaktan izledim. Gittikten sonra işime devam ettim" diye konuştu.

AKRABALARINI ZİYARETE GİTTİ

Çevresinde sakin biri olarak tanınan Fatih Karaman, 14 yıldan bu yana kahvede çalışıp ve yan tarafta bulunan barakada da kaldığı, asıl mesleği olan kaynak ustalığını yapmadığı belirtildi. Karaman'ın yakın çevresine, "Evliydim, uzun süre önce 2 aylık bebeğimiz öldü. Bu acıya dayanamayan eşim de kendini asarak intihar etti. Ben de hayattan koptum, buralara geldim" diye anlattığı ancak polisin yaptığı araştırmada hiç evlenmediği ortaya çıktı. Cinayetten sonra Uşak'ın Banaz İlçesinde yaşayan ağabeyini ziyarete giden Karaman'ın, katil olduğunu belirleyen polis, telefonla arkadaşlarının aramasını sağladı. Adana'ya dönen Fatih Karaman, ekiplerce otogarda gözaltına alındı. Karaman, sorgusunun ardından da çıkartıldığı mahkemece tutuklandı.

SEVGİLİSİ GÖVDEYİ TEŞHİS EDEMEDİ

Polis, olaydan 1 gün sonra Mersin'in Silifke İlçesi'nde denizde bulunan; baş, kolları ve ayakları olmayan kadın gövdesinin Songül Erçil'e ait olup olmadığına yoğunlaşmıştı. Ancak Songül Erçil'in daha önce birlikte yaşadığı soyadı açıklanmayan 'Harun' isimli bir kişiye bulunan gövde Adli Tıp Kurumu morgunda gösterildi. Bu kişi, "Songül'le bir süre yaşadım. Karnına benim adımı dövme ile yazdırmıştı. Ancak, bana gösterdiğiniz gövdede 'Harun' yazmıyor. Bunun Songül olması mümkün değil" dediği ifade edildi. Polis, Adana Çöplüğü'nde Songül Erçil'in vücudunun eksik parçalarını aramaya devam ediyor.

HABERE YORUM KAT