Belediye caminin suyunu kesti iddiası

Belediye caminin suyunu kesti iddiası

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından Ayvalık’ın kapatılan beldesi Altınova’daki iki caminin tuvalet sularının kesildiği ileri sürüldü.

BALIKESİR - Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından Ayvalık’ın kapatılan beldesi Altınova’daki iki caminin tuvalet sularının kesildiği ileri sürüldü. Her iki caminin giriş kapısında bulunan ve cemaatin faydalandığı tuvaletlere ait çeşmelerin mühürlenmesi bazı vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı.

Oda TV'nin haberine göre Altınova merkezde yer alan 600 yıllık Hacı Bayram Veli Camii ile Selimiye Orta Camii’nin girişindeki tuvaletlere ait çeşmelerin Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi’nce (BASKİ) mühürlendiği iddia ediliyor. Altınovalı gazeteci Hüsnü Evren’in verdiği bilgiye göre, yetkililer mühürlemenin çeşmelerin sayaçsız olduğu gerekçesiyle yapıldığını savundular. Her iki cami tuvaletindeki su kesintisinin cemaati mağdur ettiğini söyleyen Evren, “Sadece cemaatin kullandığı cami giriş kapılarındaki tuvaletlerin bakımını ve temizliğini üstlenen bir yurttaş, hizmeti karşılığında bir lira gibi cüzi bir ücret alıyor. Cemaat de tuvalet hizmetinden oldukça memnun. BASKİ’nin kesinti uygulamasına son vermesini istiyoruz. Bu olaya ticari gözle bakılmamalı. Ayrıca Ayvalık Belediyesi geçen yıl camilere ait tuvaletleri baştan sona yeniledi” dedi. ODATV

HABERE YORUM KAT