Belçika'da direnen işçi Ali Çetin'e polis müdahalesi

Belçika'da direnen işçi Ali Çetin'e polis müdahalesi

Belçika’da işten atılan Ali Çetin fabrika önüne çadır kurdu. 4 polis arabasıyla operasyon yapılan çadır kaldırılınca yine kurdu. Yine kaldırılınca eylemine arabasını barikat yaparak devam etti.

BRÜKSEL - Belçika’nın başkenti Brüksel’de işten çıkarıldığı Vasco şirketinin önünde direniş çadırı kuran ve yaptığı eylem gün geçtikçe destek bulan Ali Çetin’in çadırı, gece vakti polis operasyonuyla yerle bir edildi. 

Patronun ricası üzerine devreye giren belediye yetkilileri ve polisler, 4 polis aracı ile geldikleri olay yerinde bulunan Çetin’e eşinin ve küçük çocuklarının yanında 10 polisle operasyon düzenlediler. Caddeyi trafiğe kapatarak çadırı kahramanca (!) bir müdahaleyle kaldıran polisler, Ali Çetin’in bir süre sonra yeniden çadır kurması üzerine gelip onu da kaldırdılar. 

İşçi temsilcisi olduğu fabrikadan işçilerin haklarını savunduğu için atıldığını belirten Ali Çetin, çadırına el konulması üzerine yeni çadır bulana kadar eylemlerini arabasında sürdürüyor. 

Ali Çetin, işe geri alanana kadar mücadelesini sürdüreceğini ifade ederek, Belçika’da bulunan vatandaşlardan kendisine destek vermelerini istedi. 

HABERE YORUM KAT