Belçika'da çeşmelerden bira akacak

Belçika'da çeşmelerden bira akacak

Belçika’nın Brugge şehrinde faaliyet gösteren De Halve Maan isimli bir bira üreticisi, evlere bira servis eden bir altyapı sistemi kuruyor.

BRUGGE - Belçika’nın Brugge şehrinde faaliyet gösteren De Halve Maan isimli bir bira üreticisi, evlere bira servis eden bir altyapı sistemi kuruyor. Milliyet gazetesinde yer alan bir habere göre yeni sistemle, bölgede yaşayan vatandaşlar evlerinde bulunan musluklardan istedikleri zaman bira içebilecekler. 4 senedir devam eden altyapı çalışmasının bitmesine ise iki haftalık bir zaman kaldı. Saatte 20 km’ye varan hızla bin 500 galon bira taşıyacak olan borular, Brugge’deki imalathaneden şehrin 3 km dışına kadar çıkabilme özelliğine sahip olacaklar. 

4,5 milyona mal oldu

Firmanın sahibi Xavier Vanneste’nın şehirdeki bir altyapı çalışmasını görünce aklına gelen fikrin hayata geçmesi ise 4.5 milyon euroya (15 milyon TL) mal oldu. Bira altyapı hizmetine erken kayıt olmak isteyen bölge halkı ise toplamda 300 bin avroluk (1 milyon TL) bir katkı payı ödedi. Benzer bir sistem yılın bazı aylarndaı Danimarka’nın Randers ve Almanya’nın Münih kentlerinde de kullanılıyor. MİLLİYET

HABERE YORUM KAT