Belçika Büyükelçiliğine siyah çelenk

Belçika Büyükelçiliğine siyah çelenk

Brüksel'de terör örgütü PKK adına çadır kurulmasını siyah çelenkle protesto etti.

ANKARA - Ankara Kızılay'da13 Mart'ta yaşanan terör saldırısında hayatını kaybeden Nusrettin Can Çalkınsın'ın ailesi, yakınları ve arkadaşları, Belçika'nın başkenti Brüksel'de terör örgütü PKK adına çadır kurulmasını, Ankara Büyükelçiliği önüne bıraktıkları siyah çelenkle protesto etti.Belçik

Türk bayrağı ile büyükelçiliğin bulunduğu sokağa gelen aile, saldırıda hayatını kaybeden Nusrettin Can Çalkınsın ile arkadaşı Zeynep Başak Gülsoy'un fotoğrafının yer aldığı "İki yüzlü Avrupa. Terörü ve teröre destek verenleri lanetliyoruz" yazılı pankart açtı.

Baba Şentürk, anne Aynur ve kızları Umay Çalkınsın'ın da bulunduğu grup adına aile bireylerinden Murat Çakıroğlu açıklama yaptı. Çakıroğlu, terörün dini, dili, ırkı olmadığını, terör örgütleri tarafından gerçekleştirilen bu tür saldırıların amacının can yakmak, korku, endişe, kaygı ve güvensizlik hissi yaratarak toplumsal dengeyi bozmak olduğunu söyledi.

Terör örgütlerinin yıllardır içeriden ve dışarıdan desteklendiğini aktaran Çakıroğlu, "Ülkemizde gerçekleştirilen saldırılar ve hayatını kaybeden masumlara rağmen maalesef bugün sözde medeniyet ve insan hakları savunucusu olan ikiyüzlü Avrupa tarafından örgütün kurmuş olduğu katillerin fotoğraflarının asılı bulunduğu çadırlar kaldırılmamıştır. Ellerinden kan damlayan örgüt mensuplarının gösteri düzenlemelerine ve çadır kurmalarına izin verilerek adeta örgüte kucak açılmıştır" dedi.

"Bırakın devletimiz tarafından yapılan çağrıları, insanlık adına dahi bu çadırları kaldırması gereken, başta Belçika olmak üzere terör örgütünün eylemlerine destek veren tüm Avrupa ülkelerini şiddetle kınadığımızı buradan belirtmek istiyoruz" diyen Çakıroğlu, Avrupa'nın takındığı tavrın aksine hiçbir zaman kan ve nefreti desteklemeyeceklerini bildirdi.

Çakıroğlu, Belçika'ya çadırı kaldırması ve teröre verdiği desteği kesmesi için çağrıda bulunduklarını belirterek, teröre karşı verilecek en büyük mesajın "birlik" olduğunu söyledi.

Şehitlere rahmet dileyen Çakıroğlu, "Ülkemizin birlik ve bütünlüğü için cesurca mücadele eden güvenlik güçlerimize güvenimiz sonsuzdur" diye konuştu.

Açıklamanın ardından anne Aynur, baba Şentürk ve bazı aile bireyleri, büyükelçilik önüne siyah çelenk bıraktı.

HABERE YORUM KAT