Batı Trakya Türklerinden eşit vatandaşlık isteği

Batı Trakya Türklerinden eşit vatandaşlık isteği

DEB Partisi Başkanı Aliçavuş, "Arzumuz, Batı Trakya Türklerinin, Lozan Antlaşması’ndan kaynaklanan haklara sahip olarak eşit birer vatandaş gibi bu ülkede yaşaması" dedi.

GÜMÜLCİNE - Dostluk Eşitlik ve Barış Partisi'nin (DEB) Gümülcine kentindeki merkez binasında, partinin kurucusu Dr. Sadık Ahmet'in ölümüne neden olan kazada kullandığı otomobilinin çalınmasının yıl dönümü nedeniyle anma toplantısı düzenlendi.

DEB Genel Başkanı Mustafa Aliçavuş, toplantı sonrasında yaptığı açıklamada, DEB’in son dönemde Batı Trakya ve Avrupa’da gerçekleştirdiği faaliyetleriyle güçlendiğini belirterek, bundan Yunanistan'da bazı çevrelerin rahatsız olduğunu söyledi.

"Tek arzumuz Batı Trakya Türklerinin eşit birer vatandaş gibi bu ülkede yaşaması"

DEB’in faaliyetleri nedeniyle fanatik çevreler tarafından haksız eleştirilere maruz bırakıldığını ve yöneticileri aleyhinde adli makamlara dayanağı olmayan asılsız suç duyurularında bulunulduğunu anlatan Aliçavuş, şöyle devam etti:

"Baskıların ve saldırıların, partimizin faaliyetlerini engelleme amaçlı olduğunun farkındayız. Ancak, bunlar bizi haklı olduğumuza sonsuz inancımız olan yasal hak arama mücadelemizden vazgeçiremez. Allah’tan başka kimseden korkumuz yok. Tek arzumuz Batı Trakya Türklerinin, Lozan Antlaşması’ndan kaynaklanan haklara sahip olarak eşit birer vatandaş gibi bu ülkede yaşaması. Merhum liderimiz Dr. Sadık Ahmet’in çizdiği yoldan sonuna kadar gitmekte kararlıyız."

DEB'in, Yunanistan'ın Gümülcine kentinde bulunan binasına geçen yıl 8 Aralık’ta yapılan saldırıda, binanın kapısını kırarak içeri giren saldırganlar, duvarlara mavi boya ile "Trakya'nın bekçileri" yazarak, özel bir bölümde muhafaza edilen partinin kurucusu Dr. Sadık Ahmet'in ölümüne neden olan kazada kullandığı otomobili çalmıştı.

HABERE YORUM KAT