Barselona’daki Türk, teröristleri içeri sokmadı

Barselona’daki Türk, teröristleri içeri sokmadı

IŞİD'in kana buladığı Barselona’da ölü ve yaralı sayısının artmasını engelleyen Türk lokantasının sahibi, yaşadıklarını anlattı.

Vatan gazetesinden Fırat Küçüksarı’nın haberine göre, restoranın sahibi 27 yaşındaki Türk lokantası Luna De İstanbul'un sahibi Ercan Can şöyle konuştu: “İşyerinde günlük rutinlerimizi yaparken birden büyük bir ses duyduk. Mini komyonet bir aracın hemen yan taraftaki duvara çarptığını gördüm. Çarpmayla birlikte insanlar etrafa doğru kaçışıyordu. Ne olduğunu anlayamadım ama caddedeki bir çok kişi de lokantanın kapısına geldi ve panikle içeri girdi. İşte o zaman bir terslik olduğunu anladım. İçerideki insanların ve çalışanlarımın hayatını kurtarma refleksiyle kapıyı kapattım. O sırada iki terörist kapıdan içeri giremedi. Kapıyı kapatmasam içeri gireceklermiş. Olaya tanık olan arkadaşlarımın anlattığına göre kapıdan içeriye giremeyen iki terörist apartmandan içeri girip yukarı çıkmış. Zaten o noktadan sonra ne oldu bilinmiyor.”

Diyarbakır’dan 11 yıl önce Barselona’ya giderek restoran açtığını söyleyen Ercan Can bundan sonra yaşananlar hakkında ise, “Olayın hemen ardından polisler geldi. Etrafta bir çok yaralı vardı. Yaralıları hemen benim dükkanıma aldık. Ardından polis etrafta güvenlik tedbirlerini artırdı. Her tarafı sardı. Hemen akabinde ise ambulanslar geldi ve yaralıları benim dükkanımdan tahliye ettik” dedi.

Yaşananların ardından aradan saatler geçmesine rağmen hala dükkanında polisler olduğunu söyleyen Can, “Biz de ortalığı toparlamaya çalışıyoruz. Teröristlerin ise kaçtığı söyleniyor. İddiaya göre apartmanın üst katına çıkıp çatısından kaçmışlar” ifadesini kullandı.

ekran-resmi-2017-07-12-21.30.23.png

HABERE YORUM KAT