Barselona Havaalanı'nda grev

Barselona Havaalanı'nda grev

Barselona El Prat Havaalanı’ndaki işçiler, hükümet ile anlaşamazsa, 14 Ağustos’ta greve çıkacak.

MADRİD - Barselona El Prat Havaalanı’nda çalışma koşullarının iyileştirilmesini isteyen işçilerle hükümet arasındaki anlaşmazlık sürüyor. Havaalanı güvenliğinden ve kontrollerden sorumlu uyarı grevindeki işçiler yarın Katalan Hükümeti’nin grevin sonlandırılması için sunduğu teklifi oylayacak. Hayır kararı çıkması halinde işçiler 14 Ağustos’ta greve çıkacak.

İspanya’da Katalonya Özerk Bölgesi'nin başkenti Barselona’daki El Prat Havaalanı çalışanları, havaalana gelen yolcu sayısının sürekli artmasıyla birlikte iş yüklerinin de arttığını ancak çalışan sayısının ve maaşlarının aynı kalmasını protesto ediyor. Uyarı grevine çıkan havaalanı güvenliğinden ve kontrollerden sorumlu Eulen şirketi işçileri, maaşlarında 350 avroluk artış ve iş yükünün azaltılmasını talep ediyor. Katalan Parlamentosu ise aylık 200 avroluk maaş artışı teklif etti. İşçiler yarın bu teklifi oylayacak.

Oylamadan hayır kararı çıkması halinde işçiler 14 Ağustos’ta greve çıkacak.

Bayındırlık Bakanı  Íñigo de la Serna ise havaalanında uyarı grevleri nedeniye oluşan uzun kuyruklara çözüm olarak ise işçilerin işlerini Sivil Muhafızların yapacağını, böylelikle havalanındaki düzenin ve güvenliğin sağlanacağını duyurdu.

ekran-resmi-2017-07-12-21.30.23.png

HABERE YORUM KAT