'Bana diktatör derseniz, ben de size 'Nazi' derim'

'Bana diktatör derseniz, ben de size 'Nazi' derim'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Almanya'sında, Hollanda'sında, İsviçre'sinde, Belçika'sında demokrasi mi var? Bunlarda özgürlük adına bir şey yok. Siz 'Diktatör' dediğiniz sürece Tayyip Erdoğan da size 'Faşist' diyecek, 'Nazi' diyecek" dedi.

DENİZLİ - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Almanya'sında, Hollanda'sında, İsviçre'sinde, Belçika'sında demokrasi mi var? Bunlarda özgürlük adına bir şey yok. İnanç özgürlüğü adına bir şey yok. Tayyip Erdoğan'a 'Diktatör' de o sana 'Faşist' dediği zaman, 'Nazi' dediği zaman rahatsız ol. Size rahat olmayacak. Siz Tayyip Erdoğan'a 'Diktatör' dediğiniz sürece Tayyip Erdoğan da sizlere 'Faşist' de diyecek, 'Nazi' de diyecek" dedi. Türkiye'nin 16 Nisan'da tarihi bir tercihte bulunacağını söyleyen Erdoğan, "Ülkemizin eski yönetim sistemiyle mi devam edeceğinin yoksa yeni bir yönetim sistemine mi geçeceğinin tercihini yapacağız" diye konuştu.
 

Erdoğan, Avrupa ülkelerine yönelik eleştirilerini şöyle sıraladı: 

"Şu andaki muhalefetin bu ülkede terör estirdiği zamanları biliriz. Bunlar Menderes'i idama götürüldüğü zaman alkışlayanlardı. İki arkadaşı idama götürüldüğü zaman alkışlayanlardı. Bunlarda demokrasi yok. İşte Avrupa Almanya'sında, Hollanda'sında demokrasi mi var? İsviçre'sinde, Belçika'sında demokrasi mi var? Bunlarda özgürlük adına bir şey yok. İnanç özgürlüğü adına bir şey yok. Onun için 23 günde kapı kapı dolaşın. Gençler tüm arkadaşlarınızla bire bir çalışmaya var mısınız? Sabah Gazetesi'nin Avrupa baskısı Daily Sabah'ın AP'ye girmesini yasakladılar. Hani sizde medya özgürlüğü, basın özgürlüğü vardı, niye yasakladınız? Hesabını vereceksiniz? Tayyip Erdoğan'a 'Diktatör' de, o sana 'Faşist' dediği zaman, 'Nazi' dediği zaman rahatsız ol. Size rahat olmayacak. Siz Tayyip Erdoğan'a 'Diktatör' dediğiniz sürece Tayyip Erdoğan da sizlere 'Faşist' de diyecek, 'Nazi' de diyecek. Neden mi? Bizim Avrupa'daki mabetlerimizin duvarlarına bunlar gamalı haç yapıyor mu? Ey devlet sen neredesin? Neden bunlara müsaade ediyorsun? Camilerin camları çerçeveleri indiriliyor, niye bunlara müdahale etmiyorsunuz?"

Avrupa'ya yönelik eleştirilerini de sürdüren Erdoğan şöyle konuştu:

"Bu Batıllılar var ya, üç gün geçmeden bize başsağlığı dileğinde bulunan olmadı. Bunlara güvenmeyin çünkü FETÖ'yü bunlar destekliyordu. Almanya İstihbarat Başkanı açıklama yapıyor. Bir istihbarat başkanı açıklama yapamaz. 'Bu olayların arkasında biz terör örgütü olarak FETÖ'yü görmedik' diyor. Şunlara bak ya sen ne anlarsın FETÖ'nün terör örgütü olup olmadığından? MİT ile görüş. Sen kimsin ya? Haddini bil. Almanya'nın en üst düzeyinde olanlar diyor ki; 'Ben söylemiyorum sen söyle.' Bu bu demektir Araplar'ın bir sözü var. Men dakka dukka. Kime kötülük yaparsanız, karşılığını bulursunuz. AB ile olan sorunlarımız demokrasi, insan hakları konularında geri dönmeleri. Biz bu değerlere aykırı davrandığı için Avrupa ülkelerini eleştiriyoruz. 54 yıl AB Türkiye'yi kapısında bekliyor. Hiçbir ülke kapıda bekletilmedi. Türkiye bekletiliyor. Neden? AB'nin içinde bir tane Müslüman ülke var mı? Türkiye'yi hazmedemiyorlar. Bize gerekçe gösteriyorlar 'Siz çok büyüksünüz nüfusunuz çok büyük.' Almanya'da da aynı. Biz ilk müracaat edenlerdeniz ya. Bu değerleri AB kendi çıkarları söz konusu olduğunda rafa kaldıracak başka devletlere dayatılacak hale dönüştürülemez. Ben bunları söyleyince rahatsız oluyorlar. Kendilerini tehdit ettiğimi söylüyorlar. Türk atasözü der ki dost acı söyler ama gerçeği söyler. Bizim söylediklerimiz acı geliyorsa bilsinler ki dost kabul ediyorduk yüze gülüp arkadan kuyu kazmak yoktur bizde. Türk arkadan hançerlemez, kuyu kazmaz. Biz ne düşünüyorsak açıkça yaparız."

HABERE YORUM KAT