BAKTAT, holdingleşme yolunda

BAKTAT, holdingleşme yolunda

Almanya'daki Türklerin yakından tanıdığı BAKTAT markası yetkilileri, 2018'de holding olarak yapılanmak ve 2020'de borsaya açılmak hazırlığında olduklarını açıkladılar.

FRANKFURT - Türkiye'de yayın yapan ekonomi gazetesi Dünya'ya bir röportaj veren BAKTAT yetkililerinden Ali Baklan, "1 Ocak 2017’den sonra değişiklikler yaparak 2018’de holding altyapısını hazırlamış olacağız. 2020’de borsaya açılmak istiyoruz" dedi. 

Bazı firmaları şirket olarak yeniden yapılandıracaklarını kaydeden Baklan, İbrahim Ekinci'ye verdiği röportajda "16 şirket ortaya çıkacak. 1 Ocak 2017’den sonra değişiklikler yaparak 2018’de holding altyapısını hazırlamış olacağız. 2020’de borsaya açılmak istiyoruz. Çocuklar da büyüdü. Bursa, Çorum fabrikalarının başında gençler var. Türkiye’deki tüm şirketlerin yönetim kurulu başkanlığı bende. Almanya’da Mustafa Baklan başkanlık ediyor. Aile anayasası hazırlattık. Ayrılmak isteyen olursa hisselerini ilk olarak şirkete teklif eder. 10 yılda parasını alır. 15 yaşındaki çocuklarımıza kadar herkese imzalattık. Çocuklar kendilerine araba alabilir. Ama hangi kuşak kaç motora kadar araba alabilir, bellidir. Başka sektörler düşünmüyoruz. Gayrimenkulle ilgilenmiyoruz. Oturduğumuz evler hariç bir şeyimiz yok. 5 ortakla Sümerbank fabrikasını almıştık. Yerini kiraya verdik. Ortak olmak isteyen fonlar var. Mitsubishi 2 şirket için alım yapmaya geldi, biri bizdik. Büyük holdingler geliyor" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
1 Yorum