BAKTAT Almanya'da adını değiştirmek zorunda kalabilir

BAKTAT Almanya'da adını değiştirmek zorunda kalabilir

Karlsruhe Yüksek Eyalet Mahkemesi'nin Almanya'da BAKTAT ve BAK markalarını kullanamayacağına ilişkin kararının ardından Mustafa Baklan'ın yönetim kurulu başkanı olduğu BAK Kardeşler GmbH'dan açıklama geldi.

MANNHEIM - BAKTAT ve BAK markalarının kullanım haklarıyla ilgili olarak 1992 yılında vefat eden Muharrem Baklan'ın varisleri tarafından, Mustafa Baklan'ın yönetim kurulu başkanlığını yaptığı BAK Kardeşler şirketine dava açılmıştı. Karlsruhe'de bulunan eyalet mahkemesinde görülen duruşmada, davacı taraf haklı görüldü ve Muharrem Baklan'ın eşi ve çocuklarına tazminat ödenmesine, BAK Kardeşler GmbH şirketinin BAKTAT markasını Almanya'da kullanamayacağına hükmedildi. 

'Karar sadece Almanya için'

Konuyla ilgili olarak BAKTAT Şirketler Grubu tarafından yapılan açıklamada, 04.08.2017 tarihinde Karlsruhe Eyalet Mahkemesi, BAK Kardeşler GmbH’nın birçok markasından biri olan BAK ve BAKTAT markasının isim hakkının sadece Almanya için ilgili varislere geçmesine karar vermiştir. Şirketimiz halihazırda alınmış bu karara her türlü itiraz hakkını kullanacaktır. Türkiye’de, Avrupa’da ve dünyanın 50’den fazla ülkesinde BAKTAT markasının tarafımıza ait olduğunu
önemle belirtiriz" denildi.

'Bir marka yarattık'

BAKTAT markasının 1993 yılında bilinirliğinin olmadığı vurgulanan açıklamada, markanın yıllar boyu süren çalışmayla, emekle ve yatırımla Baklan kardeşler tarafından günümüzdeki boyutlarına ulaştırıldığına dikkat çekildi.

Üretim sürecinde herhangi bir değişiklik olmayacağını vurgulayan şirket yönetim kurulu açıklamasında, "Şirketimiz faaliyetlerini iş ortaklaklarıyla sürdürmeye devam etmektedir. Son olarak önemle altını çizmek isteriz: Biz bir marka devralmadık, bir marka yarattık. Tedarikçilerimiz, bayilerimiz ve tüketicilerimiz sözkonusu durumdan etkilenmeden faaliyetlerimize alışıla gelen kalitede devam edeceğimizi belirtir, kamuoyunu meşgul eden bu durumdan dolayı özür
dileriz. 01.01.2018'den itibaren yeni ve mevcut markalarımızla Almanya'da da yolumuza devam edeceğiz" ifadeleri kullanıldı.

ekran-resmi-2017-07-12-21.30.23.png

HABERE YORUM KAT
7 Yorum