Bakan Albayrak: O notu düşürmüş, bu yükseltmiş, vız gelir tırıs gider

Bakan Albayrak: O notu düşürmüş, bu yükseltmiş, vız gelir tırıs gider

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Albayrak, "Birileri notunu indirmiş, diğeri kaldırmış, o yazı yazmış, bu açıklama yapmış. Vız gelir tırıs gider" dedi.

DENİZLİ - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Türkiye'nin enerjide 2020 yılına kadar önemli stratejik yatırımlar yapacağını belirterek, "Türkiye, ekonomisiyle, yetişmiş işgücüyle, gelişen altyapısı ve rekabetçi ekonomisiyle bölgede ve dünyada her geçen gün eşsiz rolünü pekiştirmeye devam edecek. Birileri notunu indirmiş, diğeri kaldırmış, o yazı yazmış, bu açıklama yapmış. Vız gelir tırıs gider" dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ile Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, ADM ve GDZ Elektrik Dağıtım şirketlerinin Çağrı Merkezi açılış törenine katılmak üzere Denizli'ye geldi. Bakanlar, öncesinde Valiliği, Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı ve AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Albayrak'a, AK Parti'yi ziyaretinde 'Yatağan Palası' hediye edildi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak daha sonra İzmir, Manisa, Aydın, Denizli ve Muğla'nın elektrik dağıtımını üstlenen Bereket Enerji Grubu'na bağlı ADM ve GDZ Dağıtım şirketlerinin 400 kişinin istihdam edildiği Çağrı Merkezi'nin açılış törenine katıldı.

"Vız gelir, tırıs gider" 

Türkiye'nin ekonomik göstergelerinin de iyi olduğunu belirten Albayrak, şöyle devam etti:

"Ekonomi olarak durum ortada. Birileri notunu indirmiş, diğeri kaldırmış, o yazı yazmış, bu açıklama yapmış. Vız gelir tırıs gider. Emin olun. Bir iktisatçı gözüyle söyleyeyim size. 3 tane temel dinamik vardır. Para, maliye politikaları ve siyasi istikrar. Bu üçünün kesiştiği iklim ekonomik iklim ekonomik açıdan sağlamdır, değildir sorusunun muhatabıdır. Türkiye para politikalarında her geçen gün daha istikrarlı yoluna devam ediyor. Mali disiplinden taviz vermeden 14 yıldır, her geçen gün daha da güçlenerek devam ediyor. Bugün Avrupa'nın borç stoku yüzde 80'lerde. Türkiye, yüzde 30'larda. Bütçe açığı Avrupa'da çoğu yüzde 3'ünün üzerinde. Türkiye'de yüzde 1'lerde. Bütçe disiplininde taviz yok. İhracat, üretim, istihdam, 2008 dünya finansal tarihinin en büyük krizinin yaşandığı krizinin yaşandığı iklimde son 7-8 yılda milyonlarca ek istihdam üretmiş. Büyümeye devam ediyoruz, edeceğiz. Siyasal istikrar. Belki de dünyada son 14 yılda bu kadar güçlü bir siyasi istikrarlı bir dönem başka bir ülkede yaşanmadı. Sapasağlam ve güçlü duruşuna devam ediyor. Bunun anlamı algı operasyonuna dayalı kim ne yaparsa yapsın, ülke olarak büyümeye güçlü duruşumuza devam edeceğiz. Kimse kimseyi kandıramaz. Bütün bu oyunun farkındayız elhamdülillah. Türkiye'nin küresel oyunun içerisinde bölgedeki en güvenilir, en istikrarlı partner olmaya devam edecek. Ekonomisiyle, yetişmiş işgücüyle gelişen altyapısı ve rekabetçi ekonomisiyle bölgede ve dünyada her geçen gün eşsiz rolünü pekiştirmeye devam edecek."

 

HABERE YORUM KAT